Rusya'da 5 yaşındaki bir kedide koronavirüs çıktı

koronavirüs
Rusya'da 5 yaşındaki bir kedide koronavirüs çıktı

Dünya Hayvan Sağlığı Örgütü'nden (DHSÖ) yapılan açıklamada, Rusya'da 5 yaşındaki bir kedide koronavirüse (Covid-19) neden olan SARS-CoV-2 virüsünün tespit edildiği açıklandı.

Rusya'da bir kediye yapılan koronavirüs (Covid-19) test sonucunun pozitif çıktığı ifade edildi. Açıklama ise, Dünya Hayvan Sağlığı Örgütü'nden (DHSÖ) geldi. 

Rus haber ajansı TASS'ın haberine göre, Rus tarım ve hayvan sağlığı izleme örgütü Rosselkhoznadzor'ın Başkanı Nikolay Vlasov, gazetecilere yaptığı açıklama ile Rusya'da bir kedide koronavirüs vakası görüldüğünü doğruladı. 

Vlasov'a göre, beş yaşındaki kedinin sahibi, bir veterinere danıştıktan sonra evcil hayvanına koronavirüs testi yaptırdı. Kedinin boğazından ve burnundan alınan örnekler, koronavirüs testi sonucunun pozitif olduğunu ortaya koydu. 

Vlasov, "Dünya Hayvan Sağlığı Örgütü'nün önerileriyle bağlantılı olarak şu anda hayvanlar arasında büyük çaplı araştırmalara gerek yok." dedi.

Dünya Hayvan Sağlığı Örgütü'nden (DHSÖ) yapılan açıklamada, "SARS-CoV-2'nin varlığını belirlemek için yapılan laboratuvar çalışmaları sırasında 5 yaşındaki bir kedinin boğazından ve burnundan örnekler alındı. Araştırma, polimeraz zincir reaksiyonu teknolojisine göre yapıldı" ifadelerine yer verildi. Analiz sonucu hayvanda koronavirüse rastlandığı kaydedildi. Kedinin herhangi bir belirti gösterip göstermediği ve sahiplerinin hasta olup olmadığı konusunda ise bilgi verilmedi. Kedinin, yaşadığı yerde karantinaya alındığı ifade edildi.

Dünya Hayvan Sağlığı Örgütü koronavirüs Rusya kedilerde koronavirüs