Rusya, Azerbaycan ve Ermenistan Dışişleri Bakanları görüştü

Rusya, Azerbaycan ve Ermenistan Dışişleri Bakanları görüştü

Azerbaycan Dışişleri Bakanı Ceyhun Bayramov, Ermenistan Dışişleri Bakanı Ararat Mirzoyan ve Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov Belarus'un başkenti Minsk'te bir araya geldi.

Belarus’un başkenti Minsk’te Rusya’nın inisiyatifiyle üçlü toplantı yapıldı.

Rusya, Azerbaycan ve Ermenistan tarafından 10 Kasım 2020’de üçlü bildirinin imzalanmasının yıl dönümünün yaklaştığı dönemde anlaşmaların uygulanmasının incelendi. Anlaşmada yer alan hükümlerin çoğunun başarıyla uygulandığı belirtildi. Kalan konularda çalışmaların yoğunlaştırılmasına karar verildi.

Azerbaycan Dışişleri Bakanı Ceyhun Bayramov, Ermenistan ile ilişkilerini, uluslararası hukuk ilkeleri, özellikle egemenlik, toprak bütünlüğü ve sınırların dokunulmazlığına saygı temelinde normalleştirmeye hazır olduklarını belirtti.

Ayrıca Lavrov Azerbaycan Dışişleri Bakanı Bayramov ile ayrı görüşme gerçekleştirdi.
Bakanlar, ikili ilişkileri ve Rusya ile Azerbaycan arasında diplomatik ilişkilerin tesisinin 30. yılı dolayısıyla hayata geçirilecek etkinlikleri müzakere etti.

Bayramov ve Lavrov, 10 Kasım 2020'de Azerbaycan, Ermenistan ve Rusya tarafından imzalanan üçlü bildirinin tam uygulanmasını ve bölgesel konuları da konuştu.

Kaynak: Diğer

Rusya Azerbaycan Ermenistan dışişleri bakanları son dakika