Rus tanklarını durdurmak için köprüyü kendisiyle birlikte havaya uçurdu! Kahraman ilan edildi

Rusya Ukrayna Savaşı Dünya haberleri

Ukrayna Silahlı Kuvvetleri, Vitaliy Skakun adlı bir askerin, Rus tanklarını durdurmak için Henichesky karayolu köprüsünü havaya uçurduğunu duyurdu. Orduda mühendis olan Skakun'un köprüden ayrılamadan havaya uçtuğu belirtildi.

Ukrayna ordusu, Rus askeri araçlarının Kiev'e ulaşmasını engellemek için bir köprüyü havaya uçurdu. 

Köprünün imha edilmesiyle ilgili Ukrayna Genel Kurmay Başkanlığı'nın çarpıcı bir detay paylaştı. Ukrayna basınında yer alan haberlere göre köprüye bomba yerleştirmekle görevli asker zaman daraldığı için köprüyle birlikte kendisini havaya uçurdu.

Genelkurmay Başkanlığı'nın Facebook hesabundan yapılan paylaşımda, Ukrayna ordusunda görevli asker Vitaliy Skakun'un bu görevi yerine getirmek için gönüllü olduğu belirtildi. Rus tanklarının köprüye yaklaşması üzerine Vitaliy Skaku'nun askeri birimlerle temasa geçtiği ve zaman kalmadığı için köprüyü kendisiyle birlikte havaya uçuracağını söyledi. Bunun ardından patlama sesi duyuldu.

Açıklamada "Ukraynalı askerin kahramanca eylemi üzerine Rus tank sütununun ilerlemesini önemli ölçüde durduruldu. Rus işgalciler, bilin ki yaşadığımız sürece savaşacağız" denildi. 

Kaynak: Haber Global TV

Ukrayna Silahlı Kuvvetleri