Rum lider Anastasiadis'e Cenevre eleştirisi: Sadece aptalsın

Kıbrıs Güney Kıbrıs Rum Yönetimi Nikos Anastasiadis Cenevre
Rum lider Anastasiadis'e Cenevre eleştirisi: Sadece aptalsın

CRS adlı Rum karikatürist, Cenevre'de gerçekleştirilen 5+1 gayriresmi Kıbrıs konferansında "etkisiz" tutum sergilediği gerekçesiyle Güney Kıbrıs Rum Yönetimi (GKRY) lideri Anastasiadis'e hakaret içerikli karikatür çizerek, caddelere asıp tepki gösterdi

Birleşmiş Milletler (BM) öncülüğünde, İsviçre'nin Cenevre kentinde düzenlen 5+1 formatındaki gayriresmi Kıbrıs konferansında, KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar'ın kararlı duruşu Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nin gündeminden düşmüyor.

CRS isimli Rum karikatür sanatçısı, Cenevre'deki konferansta Rum lideri Nikos Anastasiadis'in Kıbrıs Türk tarafı karşısında "etkisiz" tutum sergilediği gerekçesiyle eleştirdi. Rum Karikatürist sokaklara çizdiği karikatürde Anastasiadis’i hedef aldı.

CRS, halkı uyanmaya çağırırken, 'salak' (idiot)  yazılı ateş ölçer cihazıyla Anastasiadis'in ateşinin ölçüldüğünü yansıtan karikatürü cadde duvarlarına astı.

"YALANCI DEĞİLSİN SAYIN BAŞKAN SADECE APTALSIN"

CRS karikatür ile birlikte verdiği mesajında “Yalancı değilsin Sayın Başkan, sadece aptalsın. Pandemi hiç bu kadar kötü yönetilmemişti. Etkisizsin. Kıbrıs sorununa çözüm sözü dolusun ama açıkça iki devletten söz ediyorsun. Kıbrıs halkı, bu başkan sana layık mı?" diye de sordu" ifadelerine yer verdi.

TÜRKİYE AÇIKLAMASINA 'KÜSTAH GÖRMEK İÇİN AYNAYA BAKSIN' TEPKİSİ

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, "Anastasiadis, Cenevre'de sunduğum eşit egemen iki devletin iş birliğine dayalı çözüm önerimi 'yeni bir Osmanlı İmparatorluğu hayal edenlerin küstahlığı' olarak değerlendirirken, Anastasiadis'e yanıtım, aynaya bakması ve küstahın kim olduğunu görmesidir." ifadelerini kullandı.

 Tatar, Rum tarafının yalana ve iftiraya dayalı kara bir propaganda yürüterek dünya kamuoyunu aldatmaya çalıştığını kaydetti.

Tatar, bunun son örneğinin de katliamdan sabıkalı Rum yönetimi lideri Anastasiadis'in yayımladığı paskalya mesajında gördüklerini, Anastasiadis'in dini bir mesajda bile öfke ve kin kusmasının değerlendirilmesi gereken bir diğer konu olduğuna vurgu yaptı.

Cumhurbaşkanı Tatar, "Anastasiadis, Cenevre'de sunduğum eşit egemen iki devletin iş birliğine dayalı çözüm önerimi 'yeni bir Osmanlı İmparatorluğu hayal edenlerin küstahlığı' olarak değerlendirirken, Anastasiadis'e yanıtım, aynaya bakması ve küstahın kim olduğunu görmesidir. Bizler, Kıbrıs'ın 1571 yılında fetheden ve Türk yurdu yapan Osmanlı'nın torunları ve Türk oğlu Türk olmaktan gurur duyarız. Müzakere masasına getirdiğim eşit egemen iki devletin iş birliğine dayalı önerim ise Kıbrıs Türk halkının büyük çoğunluğunun iradesi olup, bölgenin en büyük ve en güçlü ülkesi olan Türkiye tarafından da desteklenmektedir."

Türk tarafı olarak Cenevre'de eşit statü ve egemenliğe saygı gösterilmesini talep ettiklerini belirten Tatar, Kıbrıs Helenizmini savunduğunu belirten ve EOKA terör örgütüne övgüler düzen Anastasiadis'in ise Kıbrıslı Türklere, Rum devletine dönüşen "Kıbrıs Cumhuriyeti"ne imtiyazlı haklarla, bir azınlık olarak katılmalarını önerdiğini, esas küstahlığın ise bu olduğunu ifade etti.

 

Kaynak: DHA

Cenevre Güney Kıbrıs Rum Yönetimi Kıbrıs Anastasiadis