Rihanna, resmen milyarder listesine girdi!

Rihanna, resmen milyarder listesine girdi!

Gerçek adı Robyn Fenty olan Barbadoslu dünyaca ünlü şarkıcı Rihanna, Forbes dergisi tarafından resmen milyarder ilan edildi. Forbes dergisi, Rihanna'nın 1,7 milyar dolarlık servetiyle milyarderler kulübüne girdiğini duyurdu.

Forbes dergisi, Rihanna'nın 1,7 milyar dolarlık servetiyle milyarderler kulübüne girdiğini duyurarak, resmen milyarder olduğunu ilan etti. 

Forbes dergisine göre 1,7 milyar dolarlık serveti olan 33 yaşındaki Rihanna, dünyanın en zengin kadın müzisyeni ve televizyoncu Oprah Winfrey’den sonra eğlence dünyasının en zengin kadın yıldızı.

Rihanna, zenginliğinin kaynağını sadece müziğe borçlu değil. Dergi, ünlü şarkıcının servetinin yalnızca müzik kazancıyla olmadığını belirtti. Servetinin 1,4 milyar dolarlık kısmı, şu anda yüzde 50’lik hisse sahibi olduğu Fenty Beauty markasından geldi. Rihanna, servetinin kalanını da sahibi olduğu iç çamaşırı markası Savage x Fenty’den ve tabii müzik ve oyunculuk kariyerindeki gelirlerinden elde etti.

Rihanna, Fenty Beauty markasının yarısını dünyanın ikinci en zengin insanı Bernard Arnault’un sahibi olduğu LVMH şirketine sattı. 2018’de marka, 550 milyon dolarlık gelir elde etti. 

LVMH şirketi, Rihanna dışında başka ünlülerin de markalarından hisse satın aldı. Forbes’a göre Fenty Beauty’nin parasal değeri 2,8 milyar dolar. Rihanna’nın milyar dolarlık değeri olan tek markası Fenty Beauty değil. 

İç çamaşırı markası Savage X Fenty de 115 milyon dolarlık değerini 1 milyar dolara çıkardı. Rihanna 2018’de kurduğu markanın yüzde 70’lik hissesini sattı. 101 milyonluk Instagram takipçisinin yanı sıra 102,5 milyon Twitter takipçisi olan Rihanna, sosyal medyanın da yıldız isimlerinden. Markalarının reklamı için zaman zaman kamera karşısına geçen sanatçı, sosyal medya hesaplarını koleksiyon tanıtımları için de kullanıyor. 

Kaynak: Haber Global TV

Barbados Rihanna Forbes