QAnon komplo teorisi ve pizza bağlantısı... Trump'tan destekçilerine pizza ile gizli mesaj!

QAnon komplo teorisi ve pizza bağlantısı... Trump'tan destekçilerine pizza ile gizli mesaj!

ABD'de Demokrat Partinin sanal ortamda gerçekleştirilen kurultayında Joe Biden, partinin resmen başkan adayı oldu. ABD Başkanı Trump ise, Biden'ın konuşması öncesi destekçileri QAnonculara pizza satın alarak gizli bir mesaj verdi

Meltem ÖZBEY / Haber Global

3 Kasım'da yapılacak 59. başkanlık seçimleri öncesinde 4 günlük Demokrat Parti Kurultayının son günü, Biden'ın resmen adaylığı kabul etmesiyle son buldu.

Memleketi Delaware'de sadece basın mensuplarının bulunduğu Chase Center'dan canlı yayınla kurultaya katılan Biden, ABD Başkanı Donald Trump'ı yenmek için tüm Demokratlarla birlikte var güçleriyle çalışacakları sözünü verdi.

77 yaşındaki Biden, "Şu anki başkan ülkeye çok fazla öfke ve bölünme getirdi. Bu karanlık mevsimden ülkeyi çıkarmaya liderlik edeceğim." ifadelerini kullandı ve tevazu içinde Demokrat Partinin başkan adaylığını resmen kabul ettiğini açıkladı.

Kamala Harris de salı günkü konuşmasıyla Demokratların başkan yardımcılığı adaylığını kabul ettiğini açıklamıştı.

Cumhuriyetçi Partinin de yine Kovid-19 salgınından dolayı sanal ortamda gerçekleştireceği kurultayın son gününde Trump'ın başkan adayı olarak 27 Ağustos'ta resmen ilan edilmesi bekleniyor. ABD'de 59. başkanlık seçimleri 3 Kasım 2020 Salı günü gerçekleştirilecek.

QAnon komplo teorisi ve pizza bağlantısı... Trump'tan destekçilerine pizza ile gizli mesaj! - Resim : 1

TRUMP'TAN PİZZA İLE GİZLİ MESAJ

Trump da bu sırada Old Forge'da destekçileriyle konuştuktan sonra, plansız bir şekilde pizza satın alarak, tartışmalara sebep olan, 'QAnon' olarak anılan destekçilerine gizli bir mesaj verdi. 

Özellikle Başkan Yardımcısı Mike Pence'in seyahatleri sırasında sık sık restoranlara girerek mole verdiği görülürken, ABD eski Başkanı Barack Obama da insanlarla tanışmak ve başlantı kurmak için bu hazırlıksız molaların oldukça faydalı olduğu görüşünü savunurdu, ancak Trump'ın plansız ziyareti alışılmadık bir hareket olarak görüldü. 

QANON KOMPLO TEORİSİ VE PİZZA BAĞLANTISI

QAnon, 'siyasetten iş alemine, medyadan eğlence sektörünün elitlerine uzanan gizli bir derin devlet şebekesinin Trump ile destekçilerine kumpas kurduğu, bu şebekenin Satanist ve çocuk kaçakçısı örgütlerle bağlantılı olduğuna' dair kanıtlanmamış iddialar yayan komplo teorisine verilen isim.

Başta marjinal bir grup içinde yayılırken giderek ana akımı da etkileyen QAnon, sosyal medyada çok geniş kesimlere hitap eder hale geldi. 

Trump'ın Satanist, çocuk ticareti yapan ve insan eti yiyen örgütlerin üzerine gitmesinden ötürü derin devletin hedefi haline geldiğini iddia eden QAnoncular, 2016'da başkanlık seçiminin Demokrat Partili adayı Hillary Clinton ile çevresindekilerin Washington'daki bir pizza restorandan pedofil çetesi işlettiğine dair kanıtlanmamış iddiaları dolaşıma sokmuştu. Son olarak dünyaca ünlü ABD merkezli e-ticaret sitesi Wayfair'in çocuk kaçakçılığı yapan gizli bir pedofil örgütü olduğuna dair kanıtlanmamış iddiaların arkasında da QAnoncuların olduğu belirtilmişti. 

Kaynak: Web Özel

Hillary Clinton Pizza QAnon Donald Trump Old Forge komplo teorisi Haber Global