Putin'in mitingde giydiği İtalyan paltosu fiyatıyla gündem oldu

Dünya haberleri Rusya Ukrayna Savaşı
Putin'in mitingde giydiği İtalyan paltosu fiyatıyla gündem oldu

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in, dün Kırım'ın ilhakının 8. yılında Moskova'da on binlere hitap ettiği mitingde giydiği İtalyan palto, fiyatıyla tartışma yarattı.

Kırım’ın ilhakının 8'inci yılı nedeniyle başkent Moskova’da Lujniki stadında konser ve miting düzenlendi. Yapılan etkinlik sanatçıların konserleriyle başladı. Bir süre sonra Putin sahneye gelerek stadyumu dolduran halka seslendi. Putin’in Ukrayna’ya başlattığı savaş sonrası ilk defa halkın karşısına çıkarak miting yapması dikkati çekti.

PALTOSU FİYATIYLA GÜNDEM OLDU

Konuşmasında tüm Rusların 'evrensel değerleri' için savaştığını söyleyen Putin'in ülkesinin para birimiyle 1.5 milyon Ruble'ye yakın (yaklaşık 14 bin dolar, 210 bin TL) İtalyan Loro Piana palto giymesi gündem oldu. Habertürk'ün aktardığına göre, yaptırımlar nedeniyle Rusya tarihindeki en zor günleri yaşarken ve Ruble tarihi değer kaybederken Putin'in lüks tercihte bulunması sosyal medyada çok konuşuldu. Araştırmaya göre 2021'de, ortalama bir Rus vatandaşın yıllık maaşı 678 bin Ruble'ye denk geliyordu.

Putin'in mitingde giydiği İtalyan paltosu fiyatıyla gündem oldu - Resim : 1

Daily Mail'e konuşan ve Moskova'da yaşayan 55 yaşındaki Fransız öğretmen Yulia Shimelevich, Batı yaptırımlarının uygulanmasının ardından "Hayatım zaten çöktü. Son yıllarda alıştığımız tüm lüksler - ithal ürünler ve giysiler - geçmişte kaldı. Ancak en zor kısım kemerlerimizi sıkmak değil... oğlumdan ayrılmak ve tüm dünyanın gözü önünde suçluluk duymak olacak" dedi.

Putin ise açıklamaların aksine ekonomik yaptırımları Rusya'nın kendi mallarını üretmesi için bir fırsat olarak değerlendirdiğini ifade ediyor.

Kaynak: Haber Global TV

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin Rusya Rusya Ukrayna savaşı