Putin karşıtı Rus muhalif Navalnıy, toksik zehirlenme şüphesiyle hastaneye kaldırıldı, yoğun bakımda!

Rus muhalif aktivist Aleksey Navalnıy, toksik zehirlenme şüphesiyle hastaneye kaldırılarak yoğun bakıma alındı.

Rus muhalif aktivist Aleksey Navalnıy'ın ekibinden Kira Yarmış, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, Navalnıy'ın bu sabah Tomsk-Moskova uçuşu sırasında kötüleştiğini bildirdi.

Uçağın acilen Rusya'nın Omsk şehrine indiğini belirten Yarmış, Navalnıy'ın hastaneye ambulansla kaldırıldığı ve yoğun bakıma alındığı bilgisini paylaştı.

"Aleksey, şu anda bilincini yitirmiş durumda." diyen Yarmış, Navalnıy'ın zehirlendiğini ileri sürdü.

Yarmış, "Navalnıy'daki toksik zehirlenme. Navalnıy'ın çaya karıştırılan bir şeyle zehirlendiğini düşünüyoruz çünkü sabah içtiği tek şey buydu. Doktorlar, toksinin sıcak sıvıyla hızla vücuda yayıldığını söylüyor." ifadesini kullandı.

Putin karşıtı Rus muhalif Navalnıy, toksik zehirlenme şüphesiyle hastaneye kaldırıldı, yoğun bakımda! - Resim : 1

Hastanenin Başhekimi Aleksandr Muravskiy de Rus TASS haber ajansına yaptığı açıklamada, Navalnıy'ın durumunun ağır olduğunu belirtti.

44 yaşındaki Navalnıy, 2018 seçimlerinde Putin'e karşı aday olmak istemiş ancak seçim kurulu, hakkında mahkumiyet kararı olduğu gerekçesiyle adaylığını reddetmişti. Yıllardır Kremlin karşıtı pek çok protestonun öncüsü olan ve defalarca gözaltına alınan Navalnıy'nın internette her perşembe akşam canlı yayınladığı programı, gündeme getirdiği yolsuzluk iddiaları ile yankı yaratıyordu.

Moskova'da Simonovskiy Bölge Mahkemesinde 25 Temmuz'da yapılan duruşmada Navalnıy, gösteri düzenleme kurallarını tekrar ihlal ettiği gerekçesiyle 30 gün hapis cezasına çarptırılmıştı. Navalnıy, Moskova şehir meclisi seçimlerine katılmak isteyen bağımsız adayların kaydının iptal edilmesi nedeniyle halkı, Moskova Belediye binasının önünde yapılacak protestoya davet etmişti.

Hapishanede şiddetli alerjik reaksiyon sonucu yüzünün şişmesi ve derisinde kızarıklıklar çıkması nedeniyle hastaneye kaldırılan Navalnıy, hapishanede zehirlenme ihtimalinin incelenmesi amacıyla Rusya Soruşturma Komitesine başvuruda bulunmuştu. 

Kaynak: Haber Global TV

Aleksey Navalnıy toksik zehirlenme Rusya Putin