Putin hayranı rapçinin şarkısı 'beğenilmeme' rekoru kırdı!

Putin hayranı rapçinin şarkısı 'beğenilmeme' rekoru kırdı!

Kendisini Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in 'iyi arkadaşı' olarak tanımlayan ünlü Rus rapçisi Timati, Pazar günü yapılan belediye meclisi seçimlerinden hemen önce yaptığı şarkıyla YouTube'da 'beğenilmeme' rekoru kırdı

Pazar günü Moskova belediye meclisi seçimleri yapılmış, Putin'in "Birleşik Rusya" partisi çoğunluğunu korumasına rağmen ciddi oy kaybına uğramıştı. Timati ise Kremlin yanlısı belediye başkanını övdüğü şarkısını Cumartesi akşamı yayınladı. Şarkıda Moskova "onur yürüyüşlerine izin verilmeyen kent" sözlerine yer verilirken, Putin'in desteklediği şimdiki Belediye Başkanı Sergey Sobyanin'e de övgüler diziliyor ve "Bu hamburgeri Sobyanin'in sağlığına yiyorum" deniliyordu. Ayrıca muhalefet adaylarının seçimlere katılmasına izin verilmemesini protesto için düzenlenen eylemlerin eleştirildiği şarkıda "Protestolara katılmıyorum. B.ktan şeylerle işim olmaz" ifadelerine yer verilmişti.

BEĞENİLMEME REKORU KIRDI

Rusya'da Devlet Başkanı Vladimir Putin'e hayranlığıyla bilinen ünlü rap şarkıcısı Timati'nin şarkısı YouTube Rusya'da beğenilmeme rekoru kırarken, 1.48 milyon kişi tarafından "beğenilmeyen" ve üç gün sonra kaldırılan "Moskova" adlı şarkı dünya genelinde en çok beğenilmeyen 30 müzik videosu arasına girdi. Şarkıyı sadece 85 bin kişi beğendi.

Tepkilerin ardından Salı akşamı videosunu YouTube'dan kaldıran Timati, Instagram'daki açıklamasında videonun çekim parasını Kremlin'in verdiği iddialarını reddederek şarkısını "negatiflik dalgasını durdurmak için çektiğini" söyledi, "Bugün hükümeti eleştirmek moda oldu. Protestolara katılmak yerine çalışıp kendinizi geliştirin" dedi.

Asıl adı Timur Yunusov olan ve Putin'e hayranlık besleyen şarkıcı, daha önce de 'Süper kahraman' isimli bir şarkı yazmıştı.

Şarkıya katkıda bulunan diğer rap şarkıcısı Guf ise, ertesi gün seçim olduğunu bilmediğini söyleyerek hayranlarından özür diledi.

Vladimir Putin Rusya Timati rap youtube