Putin'den orduya koronavirüs talimatı!

koronavirüs
Putin'den orduya koronavirüs talimatı!

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rus ordusunun gerekli olması halinde koronavirüsle mücadeleye hazırlık durumunu arttırmak için tatbikat gerçekleştirilmesi talimatı verdi

Rusya'da koronavirüs vaka sayısı günlük bazda rekor seviyede artarak 658'e ulaştı. Rusya hükümetinin resmi internet sitesinde yer alan verilerde yeni vaka sayısında bir günde 163 artış olduğu ifade edildi. 

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in önümüzdeki saatlerde koronavirüs salgınıyla ilgili durum hakkında ulusa sesleneceğini ifade etti.

Peskov, "Devlet Başkanı'nın programında değişiklikler yapıldı. St. Petersburg uçuşunu iptal etti ve Moskova'da kaldı. Şu anda ulusa sesleniş metni üzerinde çalışıyor ve birkaç saat içinde konuşma yapacak. Birinci toplantı, Kommunarka'daki hastane ziyaretinden önce yapılan, doğrudan epidemiyolojik durum ile ilgili toplantıydı. İkinci toplantı, hükümet yetkilileri, Merkez Bankası yönetimi ve Devlet Başkanlığı İdaresi yöneticileriyle yapılan, koronavirüs salgını nedeniyle oluşan zor küresel ekonomik durum bağlamında halkın ve ekonominin desteklenmesi konusunda yapılan toplantıydı. Ulusa sesleniş ihtiyacı, bu toplantılardan sonra ortaya çıktı." dedi.

Vladimir Putin Rus ordusu ulusa sesleniş koronavirüs