Putin'den koronavirüs açıklaması: Pik noktası henüz aşılmadı!

koronavirüs
Putin'den koronavirüs açıklaması: Pik noktası henüz aşılmadı!

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, koronavirüs salgınında henüz 'pik noktasının' geçilmediğini ve durumu çok dikkatli takip ettiklerini ifade etti.

Yeni tip koronavirüsle (Kovid-19) mücadele konulu toplantıda konuşan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, "Durumu en dikkatli şekilde takip ediyor, başka ülkelerin olumlu ve olumsuz deneyimlerini göz önünde bulunduruyoruz. Ve tekrar ediyorum, salgının pik noktası henüz aşılmadı. Şimdi önemli olan başkalarının hatalarından ve kendi hatalarımızdan bir şey öğrenmeme durumundan kaçınmamız. Ders çıkarmalı ve tıp, bilim toplumunun tutumları doğrultusunda çıkarımlarda bulunmalıyız." açıklamasında bulundu.

PESKOV: PUTİN SIK SIK TESTTEN GEÇİYOR

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Basın Sözcüsü Dmitry Peskov, Putin'in koronavirüs (Covid-19) için gerektiği kadar sık test olduğunu bildirdi. Rus medyasında yer alan habere göre, Peskov basına yaptığı açıklamada, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in koronavirüs için gerektiği kadar sık test olduğunu belirtti. Peskov açıklamasında "(Putin) doktorunun uygun gördüğü sıklıkla test ediliyor" ifadelerini kullandı. Ayrıca Peskov, test prosedürü hakkında bilgisi olmadığını da belirtti. Putin'e Moskova'daki Kommunarka Enfeksiyon Hastanesi'ni ziyaretinde eşlik eden Başhekim Denis Protsenko'da geçtiğimiz hafta yeni tip koronavirüs (Covid-19) tespit edilmişti.

Rusya'da son 24 saatte koronavirüs vaka sayısı 1154 kişi daha artarak 7 bin 497'ye ulaştı.

Rusya Vladimir Putin koronavirüs testi Peskov koronavirüs haberler