Protestocuların arasına araçla dalıp ateş açmıştı, Ku Klux Klan lideri olduğunu söyledi

Protestocuların arasına araçla dalıp ateş açmıştı, Ku Klux Klan lideri olduğunu söyledi

ABD'nin başkenti Washington'un Seattle kentinde polis tarafından öldürülen siyahi vatandaş George Floyd için protestolar sürerken protestocuların arasına aracıyla dalan ve silahla ateş eden kişi, Ku Klux Klan (KKK) hareketinin 'lideri' olduğunu söyledi

ABD'de siyahi George Floyd'un polis tarafından öldürülmesinin ardından ABD'nin hemen her eyaletinde ırkçılık ve polis şiddeti protesto edilirken,  Washington'un Seattle şehrinde yoğun eylemci grubun olduğu alana araçla girerek protestoculara ateş açan kişi Ku Klux Klan (KKK) hareketinin 'lideri' olduğunu öne sürdü.

Geçtiğimiz gün ABD'nin Seattle kentinde protestocuların üzerine acını süren kişinin etrafı çevrilmiş, aracın camlarına zarar verilmişti. Ardından sürücü aracından çıkarak silahını ateşleyip kaçmaya başlamıştı. 

New York Times'ın haberine göre; Beyaz ırk üstünlüğünü savunan ırkçı örgütle bağlantısını itiraf eden 36 yaşındaki Harry Rogers, kötü niyetle adam yaralama ve vandalizm gibi suçlardan yargılanmak üzere tutuklandı.

FLOYD PROTESTOCULARININ ARASINA ARAÇLA DALIP ATEŞ AÇTI

KU KLUX KLAN NEDİR?

Ku Klux Klan (KKK), 24 Aralık 1865'te ABD'nin Tennessee eyaletinde kurulan, siyah karşıtı, beyaz üstünlükçüsü ve göçmen karşıtı, ırkçı bir gizli örgüt. Kurucuları; Büyük Büyücü olarak bilinen Nathan Bedford Forrest, Yüzbaşı John C. Lester, Binbaşı James R. Crowe, John D. Kennedy, Calvin Jones, Richard R. Reed, Frank O. McCord'dır. "Birth of a Nation" filmi ile kendilerini bildirmişlerdir.

Örgüte katılanlar arasında da, iç savaş öncesi kurulmuş olan "Knights of the Golden Circle" (Altın Çember Şövalyeleri) adlı gizli cemiyetin üyelerinin çokluğu dikkat çeker.

Seattle George Floyd protesto Ku Klux Klan haberler