Prigojin'i taşıyan uçak düştü! Oklar Putin'i mi gösteriyor? İşte dünyadan gelen tepkiler

Dünya haberleri Rusya Ukrayna Savaşı

Rusya Acil Durumlar Bakanlığı'ndan alınan bilgiye göre, Wagner'in kurucusu Yevgeny Prigojin'in de içinde bulunduğu özel bir uçak, Tver bölgesinde düştü. Prigojin'in öldüğü tahmin edilirken Kremlin'den ise henüz bir açıklama gelmedi. Konuyu Haber Global Dış Haber Müdürü Süheyla Demir değerlendirdi.

Rus paralı asker grubu Wagner'in lideri Yevgeni Prigojin’in Moskova yakınlarında düşen bir özel jetin yolcu listesinde olduğunun açıklanması ardından öldüğü tahmin ediliyor.

Rusya Acil Durumlar Bakanlığı ve resmi havacılık kurumu olayla ilgili açıklamalarda bulundu. Kremlin henüz bir açıklama yapmadı.

Haber Global Dış Haber Müdürü Süheyla Demir, konuya ilişkin dünyadan gelen tepkileri Haber Global canlı yayınında değerlendirdi.

Demir, "Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Joe Biden spor yaptıktan sonra gazetecilere yaptığı açıklamada gayet normal tepkiler verdi. Hani hiç öyle olağan dışı bir durum yokmuş gibi şunu söyledi. Aslında ben ne olduğunu bilmiyorum tam olarak ama Prigojin öldüyse buna şaşırmam. Bu benim için sürpriz olmaz ifadesini kullandı. Ve olayın arkasında Putin mi var?" diye sordu bir gazeteci. Rusya'da "arkasında Putin'in olmadığı pek bir olay yok" yanıtını verdi ve İngiliz istihbaratından da açıklama var. Onlar doğrudan parmaklarını, oklarını Putin'e çevirdiler ve de bunun bir uçak kazası olmadığını düşünüyor İngiliz istihbaratı. FSB, yani Rusya Federal Güvenlik Servisinin izlerinin olduğunu belirtiyor. Yani bir Rus istihbaratı operasyonu olduğu değerlendirmesini yapıyorlar. Ama tabii ki burada şimdi Rusya sessiz kalınca diğer ülkelerden de doğrudan bir yorum daha yüksek perdeden gelmemesi anlaşılır. Çünkü Rusya bu işin resmi teşhisini koymalı tanısını yapmalı. Bu süreç bakın şu an öğle saatlerindeyiz. Dün akşam 20.00'den beri 19.00'dan beri devam eden bir olaydan bahsediyoruz ama bir sessizlik var, o tarafta." ifadelerini kullandı.

 



Kaynak: Haber Global TV

Rusya Acil Durumlar Bakanlığı Yevgeny Prigojin tepki