Prens partiye gitti, İspanya cezayı kesti!

Prens partiye gitti, İspanya cezayı kesti!

İspanya, Belçika Prensi Joachim'i 14 günlük karantina kuralına uymadığı ve partiye katıldığı gerekçesiyle 10 bin 400 Euro para cezasına çarptırdı.

Belçika Prensi Joachim'e, İspanya'da yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınından dolayı uygulanan olağanüstü hali (OHAL) ihlal etmekten 10 bin 400 euro ceza verildi.

Belçika Kralı Philippe'in yeğeni ve tahtın 10. sıradaki varisi olan 28 yaşındaki Joachim, 24 Mayıs'ta İspanya'ya gitmiş, 26 Mayıs'ta hızlı trenle ülkenin güneyinde bulunan Cordoba kentine geçerek bir partiye katılmıştı. Cordoba yerel yönetimi, Mayıs ayında İspanya'ya geldiği sırada 14 günlük karantina prosedürüne uymayan ve daha sonra 27 kişinin bulunduğu partiye katılan Belçika Prensi Joachim'e toplam 10 bin 400 Euro para cezası kesti. Yasalar gereği 10 bin 400 euroluk cezaya 15 gün içinde itiraz hakkı olan Prens Joachim, erken ödeme yapması durumunda yüzde 50 indirimden faydalanacak.

KORONAVİRÜS TESTİ POZİTİF ÇIKAN PRENS ÖZÜR DİLEDİ

KORONAVİRÜS TESTİ POZİTİF ÇIKMIŞTI

Belçika Kralı Felipe'nin yeğeni olan Prens Joachim, kız arkadaşı Victoria Ortiz'i ziyaret etmek için 24 Mayıs'ta uçakla Madrid'e gelmiş ve ardından hızlı trenle Cordoba'ya geçmişti.

Ortiz'in ailesinin ve Sevilla kentinden gelen arkadaş grubunun olduğu partiye katılan Prens Joachim'e bir gün sonra yapılan Kovid-19 testinin sonucu pozitif çıkmıştı.

Prens Joachim ve Kurtuba'dayken birlikte olduğu tespit edilen 26 kişi, Kovid-19 tedbirleri kapsamında 14 gün karantinaya alınmıştı.

Prens adına avukatı tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Karantina tedbirlerine uymadığım için özür dilerim. Bu zor dönemlerde amacım kimseyi incitmek değildi. Davranışlarımdan dolayı pişmanlık duyuyorum ve sonuçlarına katlanmaya hazırım." ifadelerine yer verilmişti.

EN FAZLA 15 KİŞİNİN BİR ARAYA GELMESİNE İZİN VERİLİYOR

İspanyol yönetimi, yurt dışından gelen herkes için zorunlu olan 2 haftalık karantina sürecini uygulamaması ve en fazla 15 kişinin bir araya gelmesine izin verilmesi, söz konusu partiye 27 kişinin katılmasından ve yasak olmasına rağmen şehirler arası seyahat yapılmasından dolayı sorumlular hakkında soruşturma başlatılmıştı.

İspanya Belçika Prensi Joachim parti koronavirüs karantina haberler