Prens Charles ve Diana'nın düğün pastasından bir dilim 22 bin TL'ye satıldı: Yemeyin uyarısı yapıldı

Prens Charles ve Diana'nın düğün pastasından bir dilim 22 bin TL'ye satıldı: Yemeyin uyarısı yapıldı

Galler Prensi Charles ve Leydi Diana Spencer'ın 1981'deki düğününden kalan 40 yıllık bir dilim pastanın İngiltere'de düzenlenen açık artırmada bin 850 sterline (22 bin TL) satıldığı açıklandı.

The Week dergisinin haberine göre, Prens Charles ve Lady Diana'nın 1981'deki düğününde sunulan 23 pastadan birinin dilimi açık artırma ile iş adamı Gerry Layton'a satıldı.

Lüks tekne kiralama şirketi sahibi olduğu belirtilen Layton'un, pasta dilimini sağlam şekilde teslim almak için gelecek hafta Yorkshire'dan Gloucestershire'a gideceği açıklandı. Açık artırmada yoğun ilgi gören pasta diliminin 500 sterline (yaklaşık 6 bin lira) satılması beklenirken, 1850 sterline (yaklaşık 22 bin lira)  satılması müzayedeciler tarafından şaşkınlıkla karşılandı.

Pasta diliminin üzerinde altın, gümüş, kırmızı ve mavi Kraliyet arması bulunuyor.

Prens Charles ve Diana'nın düğün pastasından bir dilim 22 bin TL'ye satıldı: Yemeyin uyarısı yapıldı - Resim : 1

İngiltere'deki Cirencester Dominic Winter Müzayede Evi’nden kraliyet hatırası uzmanı müzayedeci Chris Albury, tekliflerin çoğunun Birleşik Krallık’tan geldiğini belirtirken, ABD ve Orta Doğu'daki birkaç ülkeden de çok sayıda teklif geldiğini belirtti. Müzayedeyi gerçekleştiren Albury, "Pasta ilk satıldığı zamankiyle tamamen aynı ve iyi durumda görünüyor, ancak onu yememenizi tavsiye ediyoruz" dedi.

Satılan pasta diliminin Kraliçe Elizabeth’in 2002’de ölen annesinin yaşadığı Clarence House’un çalışanlarından Moyra Smith’e verildiği, onun da yıllarca streç filmle sararak sakladığı bildirildi.

Prens Charles ve Diana'nın düğün pastasından bir dilim 22 bin TL'ye satıldı: Yemeyin uyarısı yapıldı - Resim : 2

Galler Prensi Charles ve Leydi Diana Spencer, 29 Temmuz 1981’de başkent Londra’daki St Paul’s Katedrali’nde evlenmişti.

Düğün günlerce dünya basının gündeminden düşmezken, dünyanın dört bir yanından 750 milyon kişi düğünü TV’den izlemiş, iki oğulları olan çift 1996 yılında boşanmıştı.

Kaynak: Haber Global TV

Galler Prensi Charles İngiltere