Polisin boğarak öldürdüğü George Floyd için tepki büyüyor: Burada bir katil yaşıyor!

Polisin boğarak öldürdüğü George Floyd için tepki büyüyor: Burada bir katil yaşıyor!

ABD'nin Minneapolis kentinde polis şiddeti yüzünden hayatını kaybeden siyahi George Floyd'un ölümünü protesto eden yüzlerce göstericiye polis müdahale etti. Göstericiler Floyd'u öldüren polisin evinin önüne giderek yere "Burada bir katil yaşıyor" yazdı.

Göstericiler, önceki gün Floyd'un hayatını kaybettiği yerin yakınında bulunan 3. bölge polis merkezinde akşam saatlerinde toplandı.

Polisin yoğun güvenlik önlemleri aldığı ve birçok bölgeye giriş çıkışları kapattığı yerde bir araya gelen çoğunluğu siyahi göstericiler, Floyd'un ölümüne neden olan polislerin cinayetle yargılanması yönünde sloganlar attı. 

Bazı noktalarda göstericilerle yakın temasa giren polislerin göstericileri dağıtmak için yoğun şekilde göz yaşartıcı gaz kullandığı kameralara yansıdı. 

Olaylar devam ederken bazı göstericilerin bölgede bulunan bir mağazayı ateşe verdiği, bir başka mağazayı ise yağmaladığı ve polisin bu bölgeye ilave destek göndererek göstericileri göz yaşartıcı gaz kullanarak dağıttığı belirtildi. 

Yerel televizyon kanallarına yansıyan son haberlerde olayların halen devam ettiğini aktarıldı.

Polisin boğarak öldürdüğü George Floyd için tepki büyüyor: Burada bir katil yaşıyor! - Resim : 1

Bazı protestocular ise Floyd'u öldüren polis Derek Chauvin'in evinin önünde toplandılar. Eylemcilerin, "Nefes alamıyorum", "İnsanlar insanları öldürmüyor, polis öldürüyor" yazılı pankartlar taşıdıkları ve evin önüne ise "Burada bir katil yaşıyor" yazdıkları görüldü.

Polisin boğarak öldürdüğü George Floyd için tepki büyüyor: Burada bir katil yaşıyor! - Resim : 2

"NEFES ALAMIYORUM" DEMİŞTİ

46 yaşındaki George Floyd, önceki akşam, dolandırıcılık şüphesiyle Minneapolis'te polisler tarafından gözaltına alınırken, bir polisin uzun süre ensesine diziyle basmasından dolayı dakikalarca "Nefes alamıyorum" diye yalvarmıştı. 

Floyd'un, olay yerine gelen acil sağlık ekipleri tarafından kaldırıldığı hastanede hayatını kaybettiği belirtilirken, yoldan geçen vatandaşların cep telefonlarıyla kaydettiği görüntüler sosyal medyada paylaşılmıştı. 

ABD Başkanı Donald Trump da Federal Soruşturma Bürosu ile Adalet Bakanlığına, Floyd'un ölümüne ilişkin soruşturmayı hızlandırması için talimat verdiğini açıklamıştı. 

Gazetecilerin Floyd'un öldürülmesine ilişkin sorusu üzerine Trump, "Bu çok çok üzücü bir olay. Washington'a döndüğümde, yarın bu konuda kapsamlı bir rapor alacağım. Ama olanlar çok üzücü." değerlendirmesinde bulundu.

Olaya karışan dört polisin işine dün son verilirken, Minnesota Ceza Muhakemesi Bürosu ile Federal Soruşturma Bürosunun (FBI) olayı incelemek için başlattığı iki ayrı soruşturma sürüyor.

George Floyd Minneapolis ırkçılık haberler polis şiddet