Polis, vegan tutukluların öğünleri için 107 bin lira harcadı!

Polis, vegan tutukluların öğünleri için 107 bin lira harcadı!

Londra polisi, iklim eylemleri gerçekleştiren, tutuklu çevre örgütü Yokoluş İsyanı aktivistlerinin vegan öğünleri için 14 bin sterlin (yaklaşık 107 bin lira) harcandığını açıkladı.

Metropolitan Polisi, gözaltına alınan Yokoluş İsyanı üyelerinin vegan yemekleri için 14 bin sterlin (yaklaşık 107 bin TL) harcadıklarını açıkladı.

Britanya'da kurulan ve dünya çapında örgütlenen Yokoluş İsyanı'nın Londra'da gerçekleştirdiği 30 Eylül ve 17 Ekim arasındaki eylemlerde pek çok aktivist tutuklandı. Toplamda 1832 gibi rekor sayıda aktivistin gözaltına alındığı bu tarihlerde vegan menüler için 4651 sterlin (yaklaşık 36 bin TL) ödendi. Bu sırada gözaltına alınan eylemcilerin en az 150'sine 'kamu malına zarar vermek, trafiği engellemek' gibi suçlamalar yöneltildi. Bu dönemde pek çok polis normal görevlerinden alınarak protestoların yapıldığı alanda görevlendirildi. 

Grup üyelerinin kendilerini trenlere yapıştırdığı, Shell'in Londra merkezinin camlarını kırdıkları nisan ayı protestolarında gözaltına alınan 1100 kişi içinse 3228 sterlin vegan yemek harcaması yapıldı. 

Londra Yokoluş İsyanı vegan