Pfizer CEO'su Bourla'dan Omicron'a odaklı yeni aşı açıklaması

koronavirüs Dünya haberleri
Pfizer CEO'su Bourla'dan Omicron'a odaklı yeni aşı açıklaması

ABD'li ilaç üreticisi Pfizer'ın CEO'su Albert Bourla büyük ihtimalle özellikle Omicron varyantını hedef alacak bir COVID-19 aşısının geliştirilmesinin gerekli olacağını ve şirketin Mart'a kadar bu aşıyı hazırlayabileceğini açıkladı.

Pfizer'ın CEO'su Albert Bourla, Pfizer'ın ve ortağı BioNTech'in özellikle Omicron'u hedef alan bir aşının yanı sıra hem önceki aşıları içeren hem de hızla yayılan yeni varyantı hedef alan bir aşı üzerine çalıştıklarını belirtti. Bourla, J.P. Morgan'ın her yıl düzenlenen sağlık hizmetleri konferansında yaptığı açıklamada "En muhtemel senaryo bu gibi duruyor. Daha yüksek dozlar ve farklı zamanlamalar üzerine çalışıyoruz" dedi.

Pfizer'ın yeni geliştireceği aşı için ABD'de düzenleyici kurul onayına başvurmaya ve aşıyı en erken Mart'ta kullanıma sunmaya hazır olabileceği de belirtildi. 

Bourla, Pfizer'ın aşı için üretim kapasitesini oldukça artırdığını belirterek hızla yeni aşının üretimine geçmenin sıkıntı olmayacağını vurguladı. Bourla, COVID-19 aşılarının ileride çoğu kişinin her yıl olacağı bir hale gelebileceğini ve bazı yüksek risk gruplarının aşıyı daha sık olabileceğini söyledi.

Kaynak: Reuters

ABD Pfizer Albert Bourla koronavirüs omicron