Pfizer-BioNTech aşısının üçüncü doz etkinlik oranı açıklandı

Pfizer-BioNTech aşısının üçüncü doz etkinlik oranı açıklandı

Pfizer-BioNTech, güçlendirici üçüncü doz aşılar ile ilgili yaptığı denemenin ön sonuçlarını açıkladı. Türkiye'de de uygulanan Pfizer-BioNTech güçlendirici üçüncü doz aşısının Covid-19'a karşı yüzde 95,6 etkili olduğu belirtildi.

Pfizer ve BioNTech, üçüncü doz koronavirüs aşısının etkisini ölçmek için yaptığı kapsamlı araştırmanın detaylarını kamuoyu ile paylaştı.

16 yaşın üzerindeki 10.000 kişinin dahil olduğu araştırmada 3’üncü doz koronavirüs aşısının semptomatik vakalara karşı yüzde 95.6 oranında koruma sağladığı ortaya çıktı.

Araştırmaya katılan gönüllülerin ortalama olarak ikinci dozdan 11 ay sonra aşı oldukları belirtilirken, katılımcıların yaş ortalaması ise 53 olarak kayıtlara geçti. Grubun yaklaşık üçte birinin 65 yaşın üzerinde olduğu belirtildi.

Pfizer ve BioNTech’ten yapılan ortak açıklamada, yapılan karışık ve kontrollü denemenin ön sonuçlarında iki doz aşı ve güçlendirici üçüncü doz alanlarla, iki doz aşı ve placebo aşı olanların karşılaştırıldığı vurgulandı.

UĞUR ŞAHİN'DEN DE AÇIKLAMA GELDİ

Öte yandan BioNTech’in kurucu ortaklarından ve aynı zamanda şirketin CEO’su da olan Uğur Şahin de bir açıklamada geldi.  Şahin, basın açıklamasında şu ifadeleri kullandı:  “Bu test sonuçları bize üçüncü doz aşıların salgını sürdürülebilir bir şekilde kontrol altına almada ve normale dönmede çok büyük bir rol üstleneceğini gösteriyor. Bu önemli veriler, üçüncü doz aşımızın nüfusun geniş bir kısmını virüs ve varyantlarına karşı koruyabileceğini kanıtlıyor. Bu sonuçlarla ve dünya genelinde herkesin aşıya erişimi ile birlikte üçüncü doz aşının önemli bir rol üstleneceğine inanıyoruz.”

 

 

Kaynak: Haber Global TV

koronavirüs aşısı Pfizer BioNTech üçüncü doz aşı