Paralimpik Oyunları'na Seine Nehri engeli: Yine yarışlar ertelendi

Haber Merkezi
2024 Paris Olimpiyatları Dünya haberleri

Paris'te Seine Nehri krizi bitmiyor. Paralimpik triatlon yarışları nehirdeki kirlilik oranı nedeniyle ertelendi.

Fransa'nın başkenti Paris'in simgelerinden olan Seine Nehri'nde, kirlilik krizi son bulmuyor. Yüzmeye elverişli olmayan nehir şimdi de, 2024 Paralimpik Oyunları’nı etkiledi. Para-triatlon etkinlikleri, Seine'nin kötü su kalitesi nedeniyle 24 saat ertelendi. Yetkililer, bu duruma yine yoğun yağışın yol açtığını açıkladı.

Seine Nehri, Paris 2024 Olimpiyatları boyunca da eleştirilerin hedefi oldu. Yaklaşık 100 senedir girilmeyen nehrin temizlenmesi için 1,4 milyar euro harcanmasına rağmen, olimpiyatlar başlayınca korkulan oldu. Nehirde yapılacak antrenman ve müsabakalar defalarca ertelendi.

Kirli suda yarışan atletlerden bazılarında Koli Basili tespit edildi. Hastaneye kaldırıldığı için yarışa devam edemeyenler oldu. Bazılari kötü koku yüzünden yarışmakta zorlandı. Sudan çıkar çıkmaz istifra eden bile oldu.

Seine Nehri skandalı sürerken, Paris Belediye Başkanı Anne Hidalgo yeni bir tartışmaya kapı araladı. Hidalgo, Eyfel Kulesi'ne yerleştirilen olimpiyat halkalarının, oyunlar bittikten sonra da kalmasını istediğini söyledi. Fikri destekleyenler kadar, bunun kentin ikonik anıtının görüntüsünü bozacağını savunanlar da var. Halkaların normalde 8 Eylül'deki Paralimpik Oyunları'nın kapanış töreniyle birlikte kaldırılması planlanıyordu.