Papa, karantinadaki Roma caddelerinde gezindi

Papa Francis, Vatikan'dan ayrılarak koronavirüs (Covid-19) salgını sebebiyle boş olan Roma sokaklarında gezindi. Hristiyanlar için önemli iki haç bölgesini ziyaret ederek dünya için dua etti.

Vatikan resmi medya sitesinde yer alan habere göre Papa Francis koronavirüs salgınına karşı dua etmek için Vatikan'dan ayrıldı. Karantina sebebiyle boş olan Roma caddelerinde yürüyerek Katolik Hristiyanlar için önemli iki haç yeri olan St. Mary Major Bazilikası ile Corso'daki San Marcello Kilisesine gitti.     

Vatikan'da her yıl düzenlenen ve binlerce kişinin katıldığı Paskalya kutlamalarının, virüsün yayılması tehlikesiyle halkın katılımı olmadan gerçekleştirileceği açıklandı. Vatikan'dan yapılan açıklamada, halkın 12 Nisan'da düzenlenecek Paskalya kutlamalarının internet ve televizyon üzerinden takip edebileceği belirtildi.

Geçtiğimiz hafta da online ayin yapan Papa, rahiplere dışarı çıkmalarını ve hastaları ziyaret etmelerini, destek olmalarını önermişti. Dünyadan ise pek çok kişi Papa Francis'in bu çağrısına tepki göstermişti.

Papa Francis Vatikan koronavirüs karantina Roma haberler