Papa'dan Libya'da barış çağrısı

Papa'dan Libya'da barış çağrısı

Katoliklerin ruhani lideri Papa Francis, Libya'daki iç savaşın taraflarına 'düşmanlıkları sona erdirerek, barış yapmaları' çağrısında bulundu.

Vatikan'daki Aziz Petrus Meydanı'nda yaptığı konuşmada Papa Francis, "Uluslararası kuruluşları ve siyasi ve askeri sorumlulukları olanları inanç ve kararlılıkla şiddete son vermeye, barış, istikrar ve birliğe yönelik bir arayış başlatmaya davet ediyorum." ifadelerini kullanırken, uluslararası kamuoyuna seslenen Papa, savaşan gruplar arasındaki müzakereleri kolaylaştırmaya ve 'zulmün kurbanları' olarak nitelendirdiği göçmen ve mültecileri de gündemlerine alıp onları korumaya davet etti.

"Zulüm var. Uluslararası topluma sesleniyorum. Lütfen; hepimizin sorumluluğu var. Kimse muaf tutulduğunu düşünmesin." diyen Papa, güçlü bir merkezi hükümetin bulunmadığı ülkede sıkışıp kalan göçmen ve mültecilere yardım edilmesini istedi.

GENÇLERE KORONAVİRÜS ELEŞTİRİSİ

Papa Francis, koronavirüs (Covid-19) salgına ilişkin yaptığı açıklamada, insanların yaşlılara, haysiyetlerine ve kırılganlıklarına saygı gösterecek kadar nazik olmadığını gösterdiğini ifade etti.

Katoliklerin ruhani lideri Papa Francis'ten koronavirüs açıklaması geldi. Papa'nın hedefinde gençler vardı. Sosyal medya hesabından açıklama yapan Papa Francis, Covid-19 salgının genç insanların yaşlılara, haysiyetlerine ve kırılganlıklarına uygun saygı gösterecek kadar iyi organize olamadıklarını ifade ederek, "Yaşlılarla ilgilenilmezse, gençlerin de geleceği yoktur" dedi. 

Papa Francis Libya Vatikan haberler Hafter koronavirüs