Pakistan'da düşen uçağın pilotunun kuleden yapılan 3 uyarıyı dikkate almadığı ortaya çıktı

Pakistan'da düşen uçağın pilotunun kuleden yapılan 3 uyarıyı dikkate almadığı ortaya çıktı

Pakistan'da düşen yolcu uçağının pilotunun faciadan önce kuleden yapılan 3 uyarıyı dikkate almadığı ortaya çıktı.

Pakistan'da Lahor-Karaçi seferini yapan, 107 kişiyi taşıyan bir yolcu uçağı, geçtiğimiz gün Karaçi Havalimanı yakınlarında bir yerleşim alanına düşmüştü.

Pakistan Uluslararası Havayolları'na (PIA) ait Karaçi'de düşen Airbus A320 tipi yolcu uçağıyla ilgili yeni bir rapor yayınlandı. Raporda, 1 saat 33 dakikalık Lahor-Karaçi seferini yapan uçakta 2 saat 34 dakika boyunca yetecek yakıt bulunduğu belirtildi. Raporda yer alan bilgilere göre, pilot hava trafik kontrolörünün inişten önce irtifa ve hız konusunda yaptığı 3 uyarıyı yok saydı. Pilotun kuleden yapılan irtifayı düşürme uyarısını dikkate almayarak hazır olduğunu söyleyip inişe geçtiği kaydedildi.

Kazanın ardından Pakistan Sivil Havacılık Otoritesi'nin daha önce yayınladığı raporda, pilotun 3 kez iniş yapmayı denediği ancak başarılı olamadığı belirtilmişti. Pakistanlı uzmanlar, uçak kazasının pilot hatası olup olmadığına ilişkin araştırmalarını sürdürüyor.

Pakistan'da 22 Mayıs'ta Airbus A320 tipi yolcu uçağının Karaçi'de yerleşim bölgesine düşmesi sonucu 1 kişi ise sağ kurtulmuştu.

UÇAK YERLEŞİM BÖLGESİNE DÜŞTÜ

AIRBUS BÖLGEYE EKİP GÖNDERİYOR

Avrupa merkezli çok uluslu bir havacılık şirketi Airbus, Pakistan'da iniş yapmaya çalıştığı sırada yerleşim bölgesine düşen yolcu uçağına ilişkin incelemelerde bulunması için Karaçi kentine ekip gönderileceğini açıkladı.

Şirket, Karaçi kentine düşen uçakla ilgili 'bağımsız' incelemelerde bulunmak üzere bir ekip gönderdiği ve ekibin bugün Karaçi'e varacağını duyurdu.

KAZA NOKTASINDAKİ ÇALIŞMALAR DURDU

Pakistan medyası, Airbus'ın gönderdiği ekibin gelişi nedeniyle kaza yerinde yapılan inceleme ve çalışmaların durdurulduğunu duyurdu. Airbus ekibine, Pakistan Uluslararası Havayolları (PIA) ve Air France yetkililerinin de incelemeleri yerinde takip edecekleri ifade edildi.

MOTOR ARIZASI İNCELENECEK

Pakistan medyasındaki haberlerde, uçağın pilotunun iniş yapmayı denediği ancak başarılı olamaması sonucu uçağın motorlarının piste temas ettiği belirtildi. Pilotun tekrar uçağı indirme denemesinde ise piste yaklaştığı sırada motorların durması ile uçağın irtifa kaybederek yerleşim bölgesine düştüğü ifade edildi. Söz konusu olayda, pilotun kuleyi 'iniş takımlarının açılmaması ya da bir arızanın meydana geldiği' konusunda bilgilendirmediği öne sürülmüştü. Airbus ekibinin, 'motor arızası' konusuna odaklanacağı ve incelemelerini bu mercek altında yürüteceği bildirildi.

Pakistan pilot kule haberler Karaçi uçak kazası