Pablo Escobar'ın kardeşinden katlanabilir akıllı telefon!

Pablo Escobar'ın erkek kardeşi, yalnızca ateşle bozulabileceğini iddia ettiği katlanabilir bir akıllı telefonu piyasaya sürdü

Acımasız Medellín Cartel'i küresel kokain ticaretini yeniden oluştururken, Pablo Escobar'ın erkek kardeşi, muhasebeci olarak çalışıyordu. Şimdi ise gözünü yeni bir ticaret piyasasına çevirdi.

71 yaşındaki Roberto Escobar, yatırım şirketi Escobar Inc. aracılığıyla katlanabilir akıllı telefonları piyasaya sürdü. Escobar Fold 1 adıyla satılacak telefonlara kardeşinin adını verdi.

Escobar Inc. Şirketi'nin CEO'su Olof Gustafsson, CNN'e yaptığı açıklamada, Escobar Fold 1 ekranının 'piyasadaki en dayanıklı telefon ekranı' olduğunu, 'neredeyse kırılmaz' özel bir plastikten yapıldığını söyledi.

Pablo Escobar'ın kardeşinden katlanabilir akıllı telefon! - Resim : 1

Google'ın Android işletim sistemine sahip telefonların fiyatı 349 dolardan başlıyor. 

Gustafsson, "Telefonumuz sıkı testlerden geçti. Bozmanın tek gerçek yolu, yakmaktır, ki ortalama bir kullanıcının bunu yapmayacağını düşünüyorum" dedi. 

Escobar Inc'in internet sitesine göre, şirket 1984 yılında Escobar kardeşler için "mülk ve değer koruması" amacıyla Roberto Escobar tarafından kuruldu.

1930'larda Amerika Birleşik Devletleri (ABD) ve Latin Amerika kıtası arasında süren alkol kaçakçılığı, 1960'larla beraber uyuşturucu kaçakçılığına evrilmişti. Latin Amerika'da Kolombiyalı Pablo Escobar ile yaygın hale gelen uyuşturucu kaçakçılığı, Meksika'yı önce bir pazar, akabinde ise ana üretici ve dağıtıcı haline getirdi.

Pablo Escobar Haber Global