Oyuncak ayıyı annesi sanıp sarılan koala duygulandırdı

Avustralya'daki yangınlarında kurtarılan, ancak annesini kaybeden yavru koala, kendisine verilen oyuncak ayıyı annesi sanarak sarıldı. Görüntüler, izleyenleri duygulandırdı

Avustralya'da Eylül ayından bu yana devam eden, geçtiğimiz hafta söndürülebilen yangınlar bitki örtüsüne ve vahşi yaşamdaki hayvanlara geri dönülmez zararlar verdi. Yangınlarda binlerce koalanın ölmesiyle koala neslinin tükenmesi riski doğdu. Avustralya Çevre Bakanı Sussan Ley, yangınlardan en çok etkilenen hayvan türünün koalalar olduğunu açıkladı. Doğal Hayatı Koruma Vakfı (WWF), Avustralya'da aylardır süren yangınlarda doğrudan veya dolaylı 1,25 milyar hayvanın ölmüş olabileceği tahmininde bulundu.

Avustralya Ordusu'nun 16. Alay askerleri, yangından kurtardıkları yavru koalaları elleriyle beslerken çekilen fotoğraflarını, ordunun sosyal medya hesabında paylaşmıştı.

ABD'den bölgeye destek için gelen hayvansever bir çift, annesini yangınlarda kaybeden yavru koalaya sahip çıktı. Yavru koala kendisine verilen bir oyuncak ayıyı annesi zannederek sarıldı. Kaydedilen görüntüler sosyal medyada izleyenleri duygulandırdı.

Avustralya Avustralya yangın koala oyuncak ayı