Oscar Ödülleri Töreni menüsünde et yok!

Oscar Ödülleri Töreni menüsünde et yok!

Türkiye saatiyle 9 Şubat'ı 10 Şubat'a bağlayan gece yapılacak Oscar Ödülleri Töreni menüsünün bu yıl da hiçbir hayvansal gıda içermeyip, tamamen vegan yiyeceklerden oluşu dikkat çekti.

92. Oscar Ödülleri'nin sahiplerini bulmasına iki hafta kala, adaylarla geleneksel öğle yemeği buluşması gerçekleştirildi. Yemeğe Brad Pitt, Florence Pugh ve Renee Zellweger gibi isimler katılırken, ABD merkezli ABC televizyonu muhabiri George Pennacchio, ödül töreni menüsünü Twittter'dan paylaştı. Menüde hiçbir hayvansal gıdanın yer almaması, neredeyse tamamının vegan oluşu dikkat çekti. Menüde, vegan peynir, ızgara maitake mantarı, humus, meyve, bitter çikolata, vegan ekmek, lavaş gibi seçenekler bulunuyor. 

Oscar Ödülleri Töreni menüsünde et yok! - Resim : 1

Yemeğin düzenlediği günün ilerleyen saatlerinde Oscar'ları dağıtan Sinema Sanatları ve Bilimleri Akademisi, karbon ayak izini azaltmaya yönelik aldığı kararın duyurusunu yayınladı. Akdemiden yapılan açıklamada, "Akademi, dünyanın dört bir yanından gelen hikaye anlatıcılarından oluşan bir organizasyondur ve küresel üyeliğimize gezegeni destekleme taahhüdü borçluyuz. Son on yılda, Akademi karbon ayak izini azaltmaya karar verdi. Son yedi yıldır, Oscar töreninin sıfır karbon izi var.Nihai karbon izsiz olma hedefi ile sürdürülebilirlik planımızı genişletmeye devam ediyoruz" ifadesine yer verildi.

92. Oscar ödülleri vegan