Örümcek Adam olmak isterken hastanelik oldular

Örümcek Adam olmak isterken hastanelik oldular

Bolivya'da üç kardeş, Örümcek Adam (Spider Man) güçlerine sahip olmak için oldukça zehirli olduğu bilinen karadul örümceğine kendilerini ısırtarak hastanelik oldu.

New York Post gazetesinin haberine göre, örümceğin kendilerine süper güçler kazandırabileceğini düşünen, isimleri açıklanmayan 8,10 ve 12 yaşındaki kardeşler hayvanı bir çubukla dürtmeye başladı. Örümcek üç kardeşi de ısırdı.

Bolivya'nın Chayanta kentinde meydana gelen olay, kardeşlerin koyunlara çobanlık yaptıkları esnada gerçekleşti. Çocukların annesi ormandan döndüğünde çocuklarını ağlarken buldu ve Chayanta Sağlık Merkezi'ne götürdü. Karadul tarafından ısırılan kardeşlere burada zehri etkisiz hale getiren ilaçlar verildi.

Ancak Peter Parker'a özenen kardeşler örümcek ağı fırlatıp gökdelenden gökdelene tırmanamadı ama ertesi gün ateş, titreme ve kas ağrıları yaşamaya başlayınca bu kez La Paz şehrindeki bir çocuk hastanesine sevk edildi. Tedavileri bir hafta süren çocuklar geçen çarşamba taburcu edildi.

Konuyu basın toplantısında kamuoyuna duyuran Sağlık Bakanlığı Epidemiyoloji Müdürü Virgilio Pietro, çocuklar için her şeyin; filmlerin ve rüyaların gerçek olabileceğini söyledi ve "Çocuklar bizim yaşamımızın umududur" ifadelerini kullandı.

Agresif bir yapıya sahip olmayan, ancak zehri bir çıngıraklı yılandan 15 kat daha güçlü olan karadul yalnızca kendilerini savunma amaçlı saldırıp ısırıyor.

1962'de Stan Lee ve Steve Ditko tarafından yaratılan, defalarca sinema filmlerine uyarlanan, çizgi film ve animasyonları yapılan, video oyunları yayımlanan Örümcek Adam çizgi romanı, radyoaktif bir örümcek tarafından ısırılarak süper örümcek güçlerine kavuşan liseli genç Peter Parker'ın hikayesini anlatıyor.

Bolivya örümcek adam Spider-Man karadul örümceği