Ormanda kaybolan telefonundan maymun selfieleri çıktı

Ormanda kaybolan telefonundan maymun selfieleri çıktı

Malezya'da yaşayan Zackrydz Rodzi adlı kişi, kaybolan ve ertesi gün ormanlık alanda bulduğu telefonunun galerisine girdiğinde maymun selfieleri, ağaç fotoğraflarıyla karşılaştı

Malezya'nın Johore eyaletine bağlı Batu Pahat bölgesinde yaşayan Zackrydz Rodzi (20) isimli bilgisayar mühendisliği öğrencisi, sabah uyandığında telefonunu evde bulamayınca çalındığını düşündü. Ancak eve hırsız girdiğine dair bir belirti bulamayan Rodzi, bahçede gördükleri maymundan şüphelendiklerini ve telefonunu çaldırdığında ormanlık alandan sesler geldiğini fark etti.

Sesi takip eden genç öğrenci telefonunu çamurun içinde buldu. Telefonu alan kişi hakkında bir ipucu yakalamak için galeriyi açan Rodzi maymun selfie’leri, orman fotoğrafları ve maymunun telefonu ısırmaya çalıştığı anların videosuyla karşılaşırken, neye uğradığına şaşırdı. 

Amcasının "Telefonda belki hırsızın fotoğrafı vardır" diyerek şaka yapması üzerine fotoğraflarına giren Zackrydz, çok sayıda maymun fotoğrafı ve videosu bulduğunu söyledi.

Maymunun eve kardeşinin açık penceresinden girdiğini tahmin ettiğini söyleyen Zackrydz, "Bazı yerlerdekinin aksine burada maymunlar evlere girip bir şeyler çalmıyor. Böylesi yüzyılda bir yaşanır" dedi.

Ormanda kaybolan telefonundan maymun selfieleri çıktı - Resim : 1

'HAYVANLARIN FİKRİ MÜLKİYET HAKKI OLMAZ' 

2011'de Endonezya'da İngiliz fotoğrafçı David Slater'ın fotoğraf makinesinialan Naruto adlı makak maymununun çektiği selfie'ler iki yıl süren bir fikri mülkiyet hakları davasına konu olmuştu.

Slater ABD'de görülen davada fotoğrafın haklarının kendisine ait olduğunu çünkü fotoğrafların kendi makinesiyle çekildiğini savundu. Hayvan hakları kuruluşu Peta ise hayvanın da hakkı olması gerektiğini çünkü deklanşöre Naruto'nun bastığını söyledi. Yargıç fikri mülkiyet hakkının hayvanlar için geçerli olmayacağına hükmetti.

Ancak Slater fotoğrafın gelecekteki gelirlerinden yüzde 25'lik bir payı Naruto ve Endonezya'daki diğer makakların korunması için bağışlayacağını açıkladı.

 

Kaynak: DHA

Malezya maymun selfie