Nusret'e koronavirüs darbesi: Devletten 2 milyon dolarlık yardım aldı

Nusret'e koronavirüs darbesi: Devletten 2 milyon dolarlık yardım aldı

Saltbae (Tuz serpme) hareketi ile dünya çapında fenomen olan ve pek çok ülkede mekan açan Nusret Gökçe'nin ABD'nin Miami kentindeki şubesinde çalışan 6 kişinin koronavirüse (Covid-19) yakalandığı iddia edildi.

Restoranlar zinciri sahibi Nusret Gökçe'nin Amerika Birleşik Devletleri'nin (ABD) Miami kentindeki şubesinde çalışan 6 personelinin koronavirüs (Covid-19) salgınına yakalandığı ileri sürüldü.

ABD genelinde koronavirüs vakaları artarken özellikle Florida, Teksas ve California’da hastaneler koronavirüs hastalarıyla doldu. Koronavirüs vaka sayısındaki artış rekor kırarak günlük 62 bini aştı. Florida’da artan koronavirüs rakamlarından dolayı restoranlar kapılarını tek tek kapatırken, işyerleri yanlızca paket servis hizmeti veriyor.

Nusret’in Miami’deki restoranı herhangi bir yanıt vermezken, Miami'deki restoranın koronavirüs nedeniyle hizmet vermeyi durdurduğu ifade edildi.

MAAŞ KORUMA PROGRAMI'NDAN 2 MİLYON DOLAR ALDI

Öte yandan restoranlar zinciri sahibi Nusret Gökçe'nin ABD’de koronavirüs salgını nedeniyle işletme sahiplerine ödenen Maaş Koruma Programı’ndan da (PPP) yararlandığı öğrenildi. Miami'deki Nusr-et şubesinin çalışanlarında çıkan koronavirüs nedeniyle kapalı olan şubesi için ABD'nin yardımına başvuran Gökçe'nin 2 milyon dolarlık katlı aldığı belirtildi. ABD genelinde işletmelere toplamda 521.4 milyar dolarlık PPP yardımı yapıldı. Yardımlarla koronavirüsten etkilenen küçük işletmelerin korunması amaçlandı.

İLK YARARLANANLAR TRUMP DESTEKÇİLERİ OLDU

ABD'de Başkan Trump'ın seçim kampanyasına bağış yapan iş adamlarıyla bağlantılı şirketlerin koronavirüs salgınından olumsuz etkilenen küçük ve orta ölçekli işletmelere yönelik mali yardımlardan erken yararlandığı ortaya çıktı. Söz konusu bağışçı şirketlerin arkasında Trump'a yakın isimler de bulunuyor.

Aralarında fast-food zincirlerinin, petrol ve doğal gaz şirketlerinin, bir muhafazakar haber sitesinin bulunduğu bağışçılarla bağlantılı işletmelerin çoğu nisanda onay verilen ilk kredi dilimi kapsamında ödemeler alırken, geri kalanı mayıs başında mali yardıma ulaştı.

Ünlü isimlerden şarkıcı Kanye West, modacılar Oscar de la Renta ve Vera Wang de fondan yardım aldı.

Oyuncu Robert De Niro'nun restoranı ve yönetmen Francis Ford Coppola'nın şarap evi de fondan yararlanan şirketler arasında.

Coppola'nın şarap evi, bu bilginin kamuya açıklanmasının ardından fonu çalışanlarının maaşlarını ödemek için kullandıklarını vurguladı.

Nusret Gökçe devlet yardımı Saltbae koronavirüs