Nijerya'dan kahreden haber! Okul binası çöktü, 22 çocuk hayatını kaybetti

AA
Nijerya
Nijerya'dan kahreden haber! Okul binası çöktü, 22 çocuk hayatını kaybetti

Nijerya'nın kuzeyinde iki katlı bir okul binasının öğrencilerin sınıflarda bulunduğu sırada çökmesi sonucunda 22 çocuk hayatını kaybetti.

Plateau eyaletinin Busa Buji topluluğundaki Saints Academy koleji, çoğu 15 yaşında ya da daha küçük olan öğrencilerin derslere girmesinden kısa bir süre sonra çöktü.

Toplam 154 öğrenci başlangıçta enkazda mahsur kaldı ancak Plateau polis yetkilisi Alfred Alabo daha sonra 132 öğrencinin kurtarıldığını ve çeşitli hastanelerde yaralılar için tedavi edildiğini söyledi.

Alabo 22 öğrencinin öldüğünü söyledi. Yerel medyada daha önce yer alan bir haberde en az 12 kişinin öldüğü belirtilmişti. Enkaz altında kalanlara ulaşmak için başlatılan çalışmalar gece geç saatlere kadar sürdü.

Plateau eyaleti Enformasyon Komiseri Musa Ashoms yaptığı açıklamada, "Hükümet, hızlı tıbbi müdahaleyi sağlamak için hastanelere belge veya ödeme olmadan tedaviye öncelik vermeleri talimatını verdi" dedi.

"YAPISI ZAYIF, NEHİR KIYISINA YAKIN"

Eyalet hükümeti yaşanan trajediden okulun "zayıf yapısını ve nehir kıyısına yakın konumunu" sorumlu tuttu. Benzer sorunlarla karşılaşan okulları kapatmaya çağırdı.

Afrika'nın en kalabalık ülkesi Nijerya'da son iki yılda kaydedilen bir düzineden fazla bu tür olay yaygınlaşıyor. Yetkililer bu tür felaketlerden genellikle bina güvenliği yönetmeliklerinin uygulanmamasını ve yetersiz bakımı sorumlu tutuyor.