Nijerya'da toplu kaçırma olayları nedeniyle bir eyalette eğitime ara verildi

Nijerya'da toplu kaçırma olayları nedeniyle bir eyalette eğitime ara verildi

Nijerya'da silahlı gruplar, okullara baskın düzenleyip öğrencileri toplu kaçırmaya devam ediyor. Öyle ki ülkenin kuzeyindeki Kaduna eyaletinde eğitime 3 hafta ile ara verildi.

Nijerya’da silahlı gruplar, yatılı okullara baskın düzenlemeye ve öğrencileri toplu olarak kaçırmaya devam ediyor.

BİR EYALETTE EĞİTİME ARA VERİLDİ 

Nijerya’nın kuzeyindeki Kaduna eyaletinde silahlı grupların okullara düzenlediği baskınlar ve artan toplu öğrenci kaçırma olayları sonrası eyalet genelinde eğitime 3 hafta ara verildi.

Kaduna Eyaleti Eğitim Müdürü Mohammed Makarfi yaptığı açıklamada, "Öğrencilerden üç hafta uzak durmalarını istedik, ardından üçüncü haftada durumu yeniden gözden geçirip halka ve öğrencilere bilgi vereceğiz" dedi.

İsmini vermek istemeyen bir yetkili ise, okullardaki öğrencilerin güvenliğini sağlamak amacıyla bu kararın alındığını ifade etti.

NE OLMUŞTU?

Bu ayın başlarında Kaduna’daki Bethel Baptist Lisesi'ne düzenlenen baskında 100’den fazla öğrenci kaçırılmıştı. Kaçırılan öğrencilerden 28’i geçtiğimiz pazar günü serbest bırakılırken, 81 öğrencinin ise hala esir tutulduğu bildirildi. Bethel Baptist Lisesi’ndeki kaçırma olayı, geçtiğimiz sene aralık ayından bu yana Nijerya’nın kuzeyindeki 10’uncu toplu kaçırma olayı oldu.

Kaynak: İHA

Nijerya Kaçırma eğitim Kaduna