Netanyahu, İsrail polisinin otizmli Filistinliyi şehit etmesi hakkındaki sessizliğini bozdu

Netanyahu, İsrail polisinin otizmli Filistinliyi şehit etmesi hakkındaki sessizliğini bozdu

İsrail Başbakanı Netanyahu, İsrail polisinin geçen hafta işgal altındaki Doğu Kudüs'te otizmli Filistinli Hallak'ı şehit etmesi hakkında ilk kez konuştu ve saldırıyı "trajedi" olarak tanımladı.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, haftalık olağan kabine toplantısı öncesi yaptığı açıklamada, İyad Hallak'ın (32) 30 Mart'ta Doğu Kudüs'ün "Eski Şehir" bölgesinde şehit edilmesine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. 

İyad'ın şehit edildiği saldırıyla ilgili bakanlarına "kapsamlı bir soruşturma" yapılması talimatı veren Netanyahu, "Yaşanan bir trajedidir. Otizmli bir kişiden haksız yere şüphelenildi ve bu olayın geniş kapsamlı şekilde incelenmesini bekliyoruz. Tüm İsrailliler ve İsrail hükümeti olarak ailenin acısını paylaşıyoruz." ifadelerini kullandı.  

Netanyahu, İsrail polisinin otizmli Filistinliyi şehit etmesi hakkındaki sessizliğini bozdu - Resim : 1

İSRAİL POLİSİNİN ATEŞ AÇMASI SONUCU ŞEHİT EDİLDİ

İyad Hayri Hallak (32), 30 Mayıs'ta Mescid-i Aksa'nın da içinde yer aldığı Doğu Kudüs'ün "Eski Şehir" bölgesinde bulunan El-Esbat (Aslanlı) Kapısı'nda İsrail polisince açılan ateş sonucu hayatını kaybetmişti.

"Tabanca taşıdığı şüphesiyle 'dur' ihtarı yapıldığı ancak bu uyarıya uymayarak kaçtığı" iddiasıyla şehit edilen Hallak'ın üzerinde silah bulunmadığı ve Eski Şehir'deki okuluna gittiği ortaya çıkmıştı.

İsrail Kamu Güvenliği Bakanı Amir Ohana, yaşananlar nedeniyle özür diledi. İsrail polisinin de olayla ilgili soruşturma başlatmasına rağmen suçu işleyenlerin yargılanması gibi bir durum ise henüz söz konusu değil.

Oğlunun katillerinin cezasız kalacağına üzülen Hallak'ın annesi Rana, "Ceza alacaklarını sanmıyorum. Benim oğlum gitti, gözümün nuru gitti, kalbimin atışı gitti. Daha önceki olaylarda olduğu gibi şimdi de kimseye hesap sorulmayacak, kimse yargılanmayacak." ifadesini kullandı.

filistin İsrail otizm haberler Binyamin Netanyahu