Namibya'dan kuraklığa karşı, hayvan katli: Vahşi hayvan etleri halka dağıtılacak

Dünya haberleri Kuraklık Hayvana Yönelik Şiddet Güney Afrika

Afrika ülkesi Namibya, kuraklık sorununa sıra dışı bir çözüm buldu. Yiyecek bulmakta zorlanan halka vahşi hayvan eti dağıtılacak. Bu kapsamda fil ve zebra gibi 700 vahşi hayvanın öldürülmesi planlanıyor.

Namibya, Afrika ülkesi, 700'den fazla vahşi hayvanı öldürecek. Nedeni, son 100 yılın en kötü kuraklığı nedeniyle ortaya çıkan kıtlık sorununu hafifletmek... Vahşi hayvanların eti, gıda erişim sıkıntısıyla boğuşan halka dağıtılacak.

FİL, SU AYGIRI, İMPALA, MAVİ ANTİLOP VE ZEBRALAR ÖLDÜRÜLECEK

Öldürülecek hayvanlar arasında fil, su aygırı, impala, mavi antilop ve zebralar var. Hükümet profesyonel avcılarla anlaştı. Hayvanlar ulusal parklarda öldürülecek. Şu ana kadar kesilen 150'den fazla hayvandan yaklaşık 57 bin kilogramdan fazla et sağlandığı belirtiliyor.

AMAÇ KURAKLIK İÇİN ÇÖZÜM

Peki hükümet vahşi hayvanları katlederek ne yapmak istiyor? Amaç, otlatma ve su kapasitesini aşan bölgelerde yaban hayatı azaltmak. Bu girişimle su kaynakları üzerindeki talep hafifletilecek. Ayrıca, kuraklık döneminde su ve yiyecek aramak için insanlarla çatışan fillerden kaynaklanan sorun da "öldürme suretiyle" çözülmek isteniyor.

Namibya, Mayıs ayında kuraklığın yıkıcı etkileri nedeniyle olağanüstü hal ilan etti. Gıda mahsulü ve hayvancılık üretimi etkilendi. Birleşmiş Milletler verilerine göre, ülkenin gıda rezervlerinin yüzde 84'ü tükendi. 2 buçuk milyonluk ülke nüfusunun neredeyse yarısı, akut gıda güvencesizliğiyle karşı karşıya.