Müzeye gitti, kameradan kanser olduğunu öğrendi!

Müzeye gitti, kameradan kanser olduğunu öğrendi!

İskoçya'nın Edinburg kentindeki Camera Obscura müzesini ziyaret eden kadın, bu esnada sergilenen interaktif kamera ile meme kanseri olduğunu öğrendi

41 yaşındaki Bal Gill isimli kadın, Edinburgh kentindeki Camera Obscura & World of Illusions müzesini ziyaret etti. Bu sırada termal kamera ile fotoğrafı çekildi. Bir memesinin sarı renkte olduğu görüldü. 

Termal kamera görüntülerini kaydedip doktoruna gösteren Gill'e, tetkikler sonrasında meme kanseri teşhisi konuldu. Mastektomi tedavisi gören kadının ameliyat sonrasında kemoterapi veya ışın tedavisine ihtiyacı olmayacağı düşünülürken, Gill erken teşhis konulmasını sağladığı için müzeye teşekkür ediyor. 

Müzeye gitti, kameradan kanser olduğunu öğrendi! - Resim : 1

2009 yılında açılan müzede ziyaretçiler vücudundaki bölgelerin sıcaklık derecesini görebiliyor. Ailesiyle müzeyi ziyaret etmesinin tamamen şans olduğunu düşünen kadın, "Daha önce hiç Edinburgh'a gitmemiştim, sadece bu yıl farklı bir tatil yapmak istedim, bu düşünceyle oraya gittik. Çocuklarla oraya gitmenin güzel ve ilginç olacağını düşündüm. Holyrood Sarayı ve kalesine biletimiz vardı, kaleye girip şöyle bir göz attık, bu esnada müzeyi gördük ve ona da bir bakalım dedik. Müzedeki şeylerden biri de termal ısı kamerasıydı, gidip ellerimizi etrafta hareket ettirdik. Vücudun hangi kısımlarının sıcak hangi kısımlarının soğuk olduğunu gösteren termal kamerasında sol göğsümden yüksek ısı geldiğini farkettim. Yanımdakilerde ise farklı bir şey göremedim, bu yüzden telefonumla bir video ve fotoğraf çekip yanıma aldım." dedi. 

Müzeye gitti, kameradan kanser olduğunu öğrendi! - Resim : 2

Camera Obscura direktörü Andrew Johnson müzede sergilenen interaktif termal kameranın kanser belirtilerini ortaya çıkarabileceğine dair bir fikri olmadığını söyledi.

İskoçya meme kanseri