Modi: Putin ile ruhlarımız benziyor!

Rusya'nın doğusunda yer alan Vladivostok kentinde gerçekleşen ekonomik forumda Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Hindistan Başbakanı Narendra Modi bir araya geldi. Modi, "Ruhlarımız benziyor" dedi

İki lider bugün ekonomi toplantısında bir araya gelerek görüşmelerde bulundu. Dün gazetecilere açıklamalarda bulunan Modi, kendisi ve Rusya Devlet Başkanı Putin'in açık hava ve doğa tutkusuna dikkat çekerek, benzer ruhlara sahip olduğunu söyledi. Modi, "Fiziksel olarak çok gelişmiş bir insan olduğunu biliyorum, aktif bir yaşam tarzını benimsiyor ve kendini formda tutuyor. Bayılıyorum" dedi. 

"Ayrıca çevre, vahşi yaşam, sualtı dünyası, özellikle kaplanların korunması sorunu ve benzeri konularla ilgileniyor. Ben de doğam gereği aynıyım. Bu nedenle, birçok şeyin bizi birbirine bağlaması normal" ifadelerini kullandı. 

Rusya ile Hindistan arasındaki geleneksel dostluk ilişkilerini yansıtan bağdan söz eden Modi, "Ortak bir sınırımız yok, ama ruhlarımız benzer." açıklamasında bulundu. 

Putin, son yıllarda nesli tükenme eşiğine gelen Sibirya kaplanını koruma çabalarıyla da dikkat çekmişti. Modi ayrıca Hindistan'ın kaplan nüfusunu arttırmaya yönelik programlara da övgüde bulundu.

Narendra Modi Vladimir Putin Hindistan Rusya