Modern Romeo ve Juliet... Karantinada balkondan balkona aşk!

İtalya
Modern Romeo ve Juliet... Karantinada balkondan balkona aşk!

İtalya'nın Verona kentinde, karantina sırasında balkondan balkona aşk yaşayan Michele D'Alpaos (38) ve Paola Agnelli (40) evlenme kararı aldı.

İtalya'nın Verona kentinde Mart ayında karantina nedeniyle evlerine kapanan Romeo ve Juliet'i andıran aşkın temelini atan Michele D'Alpaos (38) ve Paola Agnelli (40) evlenme kararı aldı. Koronavirüs (Covid-19) salgını nedeniyle karantina uygulamasında balkon balkona aşk yaşayan çift sürpriz bir kararla evlenmek için geri sayıma başladı.

10 HAFTA BOYUNCA BALKONDA AŞK 

Shakespeare'in ünlü Romeo ve Juliet'ini anımsatan olayda Paola, "Michele'i görür görmez aşık oldum, gözlerimiz birbiriyle buluştu, çok romantikti" dedi.

İtalya'da karantina günlerinde evlerinden çıkamayan vatandaşlar, balkonlardan birbirine destek olmak için müzik yapıyordu. Paolo ve Michele'in birbini görüşü de balkonlarına müzik dinlemek için çıkmasıyla oldu. 

Sosyal medyada birbirini takip etmeye başlayan ikili, sabaha kadar mesajlaştıktan sonra, aynı değerlere sahip olduklarını farkettiklerini söyledi. 

Ancak çift, koronavirüsün tüm dünyaya yayıldığı süreçte, insanlarla temas halinde oldukları işler yaptıkları için buluşmama kararı aldı. 

"KESİNLİKLE EVLENİYORUZ"

Evlerinin balkonunda 10 hafta boyunca aşklarını devam ettiren çift, Haziran ayında ilan edilen normalleşme sürecinde ilk kez biraraya geldi. Düğün töreniyle ilgili açıklamada bulunan çift, düğünü evlerinin terasında yapacaklarını açıkladı. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Paola, "Kesinlikle evleniyoruz, tek yapmamız gereken düğün gününü belirlemek" dedi. 

Paola isimli kadın, karantina sürecinde karşı binada yaşayan Michele'in onu etkilemek için bir kağıda adını yazarak görmesi için binasının çatısına astığını ve o günden sonra ilişki yaşamaya başladıklarını söyledi. 

İTALYA'DA SON 24 SAATTE KORONAVİRÜS

İtalya’da son 24 saatte 1350 yeni koronavirüs vakasının tespit edildiği ve 17 kişinin daha virüsten yaşamını yitirdiği açıklandı. Ülkedeki toplam vaka sayısı 299 bin 506’ya, toplam can kaybı ise 35 bin 724’e ulaştı. Ülkede 218 bin 703 kişinin ise virüsü yenerek iyileştiği bildirildi.

 

Kaynak: Haber Global TV

İtalya Verona karantina koronavirüs