Mısır'da tutuklu muhalif gazeteci Hüseyin serbest bırakıldı!

Mısır'da tutuklu muhalif gazeteci Hüseyin serbest bırakıldı!

Mısır'da tutuklu bulunan muhalif gazeteci yazar Mecdi Hüseyin serbest bırakıldı. Gazeteciler Sendikası Başkanı Ziya Raşvan, "Haklarında ihtiyati hapis cezası verilen diğer gazetecilerin de serbest bırakılmasını umut ediyoruz" dedi.

Mısır'da tutuklu bulunan muhalif gazeteci yazar Mecdi Hüseyin serbest bırakıldı. 

Gazeteciler Sendikası Başkanı Ziya Raşvan, tutuklu bulunan Hüseyin'in serbest bırakıldığını ve ailesinin yanında olduğunu sosyal medya hesabından duyurdu. 

"DİĞER GAZETECİLERİN DE BIRAKILMASINI UMUT EDİYORUZ"

Hüseyin'in bırakılması konusunda savcılığa, yetkili adli makamlara ve tüm ilgili organlara teşekkürlerini ileten Raşvan, "Haklarında ihtiyati hapis cezası verilen diğer gazetecilerin de serbest bırakılmasını ve ramazan ayını aileleriyle geçirmelerini umut ediyoruz" ifadesini kullandı. 

SERBEST BIRAKILAN 7. GAZETECİ 

Böylelikle Mısır makamlarının son bir ayda serbest bıraktığı gazeteci sayısı 7'ye çıktı. 

Mısırlı eski siyasetçi Ahmed Hüseyin'in oğlu olan Hüseyin Mecdi, bir dönem yayın yapmış önde gelen muhalif gazetelerden "Eş-Şaab"ın genel yayın yönetmenliği görevini yerine getirmişti. 

Yerel medyada yer alan haberlere göre, Hüseyin, 2014 yılının temmuz ayında "yalan haber yayma" suçlamasıyla tutuklanmış, yaklaşık iki yıllık ihtiyati tutukluluk süresinin ardından serbest bırakılmıştı. 

Daha sonra "ülkenin ulusal birliğine ve toplumsal barışına zarar veren aşırılıkçı fikirleri provoke etme" suçlamasıyla gıyabi şekilde hakkında 8 yıl hapis cezası verilen Hüseyin Mart 2016'da hazır bulunduğu davada 8 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı. Hüseyin'in cezası 3 ay sonra hafifletilerek 5 yıla düşürülmüştü.

Kaynak: AA

Mısır