MHP'nin Şuşa'da yapacağı okulun inşasına az kaldı. Haber Global o detaylara ulaştı!

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin önerisiyle Üzeyir Hacıbeyli'nın adını taşıyacak Şuşa Sanat Okulunun inşaatına en kısa sürede başlanacak. Haber Global o detaylara ulaştı.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin önerisiyle Üzeyir Hacıbeyli'nın adını taşıyacak Şuşa Sanat Okulunun inşaatına en kısa sürede başlanacak. Haber Global o detaylara ulaştı. 

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin önerisi ve Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfının girişimiyle Şuşa'da Üzeyir Hacıbeyli'nin adını taşıyan bir sanat okulunun inşa edilmesi planı Azerbaycan tarafından memnuniyetle karşılandı.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un kabulünde "Kardeşim Recep Tayyip Erdoğan'ın Şuşa'ya gerçekleştireceği ziyaret kapsamında Türkiye'den hediye olarak önerilen okulun temelinin atılması öngörülüyor" demişti. 

Sanat okulu binasının mimari projesinin Şuşa şehrinin özgün mimari üslubuna uyarlanması için uzmanlar düzeyinde çalışma müzakereleri yapılması, ardından da yenilenen projeyle okulun inşasına en kısa sürede başlanacak.

MHP Genel Başkanı Bahçeli, Azerbaycan ordusu tarafından işgalden kurtarılan Şuşa'da yapmayı planladıkları okulla ilgili olarak sosyal medya hesabından "Azerbaycan yönetimi, bizim bu projemizi uygun görmeyerek yeni ve farklı bir okul projesi hazırlamıştır. Elbette bu tasarruf en tabii haklarıdır, bize de saygı duymaktan başka bir seçenek kalmayacaktır." şeklinde açıklamada bulunmuştu. 

Bu durumun iletişim eksikliğinden kaynaklandığı ve yenilenen projeyle birlikte okulun yapımına başlanması bekleniyor. 

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Müşaviri Hikmet Hacıyev de Üzeyir Hacıbeyli'nın adını taşıyacak Şuşa Sanat Okulunun inşaatına en kısa sürede başlanılacağını belirterek "Bu hayırsever girişimin kabul görülmemesi hiçbir şekilde müzakere konusu değildir. Teknik ve mimari sorunların karşılıklı anlayışla çalışma grupları düzeyinde çözülerek Üzeyir Hacıbeyli'nın adını taşıyan Şuşa Sanat Okulunun inşaatına en kısa sürede başlanacağından eminiz" diye konuştu. 

Kaynak: Haber Global TV

şuşa Azerbaycan MHP Devlet Bahçeli