Melitopol nerede? Melitopol hangi ülkeye bağlı?

Melitopol nerede? Melitopol hangi ülkeye bağlı?

Rusya tarafından Ukrayna'ya yönelik başlatılan saldırısının üçüncü gününde Melitopol kentinin ele geçirildiği haberi basına paylaşıldı. Yılan Adası, Çernobil ve pek çok noktada kontrolü eline almış olan Rus güçleri bir bölgeyi daha ele geçirdi. Peki, Melitopol nerede? Melitopol hangi ülkeye bağlı?

Rusya tarafından Ukrayna'ya düzenlenen saldırılar 3. gününde de şiddetlenerek sürüyor. Son olarak da basına yansıyan haberlerde Harkov kentinin ele geçirilmiş olduğu açıklanmıştı. Devamında da çok geçmeden Melitopol kentinin de ele geçirilmiş olduğu bilgisi paylaşıldı. Peki, Melitopol nerede, hangi bölgeye bağlı?

MELİTOPOL NEREDE?

Melitopol, Güneydoğu Ukrayna'nın Zaporizhzhia Oblastı'nda (bölgesi) bulunan bir şehir olarak öne çıkmaktadır. Söz konusu şehrin doğu ucundan ve sonunda da Azak Denizi'ne katılan Molochnyi Lyman'a akan Molochna Nehri üzerinde yer almaktadır. Şehrin nüfusu yaklaşık olarak 150.768'dir.

Melitopol, Zaporizhzhia'dan sonra oblastın ikinci büyük şehri olarak ifade edilmekte. Uluslararası açıdan da bir hayli önemli olan şehirde elektrikli bir demiryolu hattı bulunmaktadır.

2014 tarihinde Rusya'nın Kırım'ı işgalinin öncesinde şehre 'Kırım'a açılan kapı' ifadesi ile bakılıyordu, yarımadaya giden yolcu trenlerinin %80'i de bu şehirden geçmekteydi. Ek olarak yaz aylarında karayolu trafiği günde 45.000 araca varmaktaydı.

melitopol nerede

RUSYA UKRAYNA SAVAŞINDA SON DURUM NEDİR?

Rusya Ukrayna savaşı ile ilgili son dakika verilere göre Ukrayna'daki hilal biçiminde ilerleyişi ile birlikte ülkenin batı bölgesini kuşatmış durumda. Zelenski ve Putin arasında konuşulmakta olan müzakere adımları ise henüz kesinlik kazanmadı.

Rusya ukrayna Rusya Ukrayna savaşı Putin son dakika Putin putin türkiye