Melania Trump, Hitler'in eşi Eva Braun'a benzetildi! Beyaz Saray'ın Gül Bahçesi ne anlam ifade ediyor?

Melania Trump, Hitler'in eşi Eva Braun'a benzetildi! Beyaz Saray'ın Gül Bahçesi ne anlam ifade ediyor?

ABD Başkanlık seçimleri yaklaşırken, Başkan Trump'ın eşi Melania Trump, Beyaz Saray'ın bahçesinde düzenlemeye gideceğini duyurdu, sert tepkilerle karşılaştı

ABD Başkanı Donald Trump'ın eşi First Lady Melania Trump'ın, ABD Başkanlarının eşleri tarafından onlarca yıldır bir güç gösterisi olarak kullandıkları Beyaz Saray'ın bahçesini yenileyeceğini duyurması ABD Başkanlık seçimlerinde rakibi Joe Biden karşısında kan kaybettiği şeklinde yorumlandı. 

Melania Trump, Twitter hesabından, "En zor zamanlarda bile Beyaz Saray'ın gül bahçesi, güç ve sürekliliğin sembolü oldu. Bugün, geçmişten getirdiklerimizi, gelmekte olan güzellikleri korumak adına bu klasikleşmiş alanı yenileyeceğimizi duyurmaktan mutluluk duyuyorum" ifadelerini kullandı. 

Ancak Melania Trump, sert tepkilerle karşılaştı. Demokrat stratejist Leslie Marshall, "İnsanlar ölürken, vergilerimizi gerçekten buna mı harcayacaksınız? Kötü zamanlama" derken, Ruh sağlığı uzmanı Jeffrey Guterman'dan oldukça sert bir yanıt geldi. Guterman, First Lady'yi Hitler'in büyük aşkı Eva Braun'a benzeterek, "Şimdi tam da ihtiyacımız olan şey, Eva Braun" ifadelerini kullandı. 

Kaliforniya'daki Chapman Üniversitesi'nde siyaset bilimi profesörü olan, aynı zamanda başkanların Gül Bahçesi'ni nasıl kullandığıyla ilgili kitap yazmış olan Lori Cox Han, "Bir başkan yaptığı veya söylediği bir şeyin tüm dünyada ilgi görmesini istediğinde, Beyaz Saray'ın Gül Bahçesi bunun için gelenekselleşmiş bir alandır" dedi. 

Yarım dönümlük Gül Bahçesi, ilk olarak ABD'nin eski başkanlarından Woodrow Wilson'un eşi Ellen Axson Wilson tarafından 1913'te tanıtılmış, birkaç yenileme de yapılmıştı, ancak çoğu Amerikalı 1961 yılında Kennedy'ler tarafından yeniden tasarlanmış haliyle özdeşleştiriyor. 

Melania Trump Beyaz Saray ABD Başkanlık seçimleri haberler