Meksika'da okulda skandal!

Meksika'da okulda skandal!

Meksika'da bir öğretmen, kopya çekmelerine engel olmak için öğrencileri kafalarına karton kutu takmaya zorlamış, büyük tepki toplamıştı. O öğretmenin işine son verildi.

Meksika'da öğretmen Luis Juares Texis, kopya çekmelerini engellemek amacıyla öğrencilerinin başına karton kutu geçirmiş, okul yönetimi, karton kutuların "öğrencilerin motor becerilerini geliştirmeyi amaçlayan dinamik bir faaliyet olduğunu" ve Texis'in bunu yapmadan önce öğrencilerden izin almış olduğu yönünde açıklamada bulunmuştu.

Gelen tepkiler nedeniyle okul yönetiminin geçici olarak Luis Juares Texis'in işine son verilmesi kararını yetersiz bulup daha ağır bir cezayı hak ettiğini belirten bazı aileler, Facebook üzerinden yaptıkları paylaşımlarda, "insan haklarını ihlal ettiği" gerekçesiyle öğretmenin davranışını kınayarak "Çocuklarımıza yapılan fiziksel, duygusal, psikolojik şiddeti ve aşağılamayı şiddetle kınıyoruz. Benzer olayların yaşanmaması için Texis'in daimi olarak işten çıkarılmasını talep etmekle beraber yetkilileri ve eğitim kurumlarını öğrencilerin haklarını gözetmeye çağırıyoruz" dedi.

Meksika öğrenci karton kutu kopya