Medya çalışanında koronavirüs görüldü, ekran karardı

koronavirüs
Medya çalışanında koronavirüs görüldü, ekran karardı

CNN televizyon kanalının Filipinler ofisinde bugün bir çalışanın koronavirüs testinin pozitif çıktığının doğrulanması üzerine yayın durdu

CNN Filipinler'deki bir çalışanda koronavirüs görüldüğü duyuruldu. Yapılan açıklamada, mümkün olan en kısa sürede tüm binanın dezenfekte edileceği ve en az 24 saat boyunca yayının durdurulacağı aktarıldı. Ancak, sosyal medya platformları aracılığıyla haber ve bilgi sunmaya devam edileceği belirtildi.

Şirket, "Acil duruma hazırlandık, iki haftadan fazla zamandır meslektaşlarımızın çoğu karantinaya alındı ve evden çalışıyorlar. Bu adımı, bu tarz bir olayın yaşanacağını düşünerek aldık" denildi. 

Medya çalışanında koronavirüs görüldü, ekran karardı - Resim : 1

Filipinler'de bugün itibariyle teyit edilen vakası sayısı 202'ye, ölü sayısı ise 14'e yükseldi. Kovid-19 virüsü taşıyanlarla aynı ortamda bulunduğunu belirten kabinenin en az 9 üyesi, kendilerini karantinaya almıştı.

Filipinler hükümeti, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle binlerce yabancı turistin ülkenin kuzeyinden ayrılması için tanıdığı 72 saatlik süreyi kaldırdı.

Filipinler'de sağlık kriziyle mücadele eden örgüt, yabancı turistlere karantina uygulanan Luzon'dan ayrılmaları için tanınan 72 saatlik sürenin kaldırıldığını ve bu kişilerin bir ay sürecek karantina sırasında istedikleri zaman bölgeden ayrılabileceklerini duyurdu. 

Yeni tip koronavirüs salgınıyla mücadele çerçevesinde ülkenin başkenti Manila'ya ev sahipliği yapan, 57 milyon civarında kişinin yaşadığı Luzon Adası'nda 17 Mart'tan itibaren bir ay süresince "yaygın karantina" kuralları uygulanması kararı alınmıştı.

karantina koronavirüs dezenfekte haberler haberler