Maskelerle ilgili çarpıcı araştırma: 7 gün canlı kalıyor!

koronavirüs
Maskelerle ilgili çarpıcı araştırma: 7 gün canlı kalıyor!

Ülkeler arasında maske ve koruyucu ekipman savaşlarına neden olan koronavirüsle mücadele maske kullanımıyla ilgili birbirinden farklı açıklamalar geliyor. Hong Kong'da yapılan bir çalışma, maskelere dokunmamak gerektiğini ortaya koydu

Çin'in Vuhan kentinde ortaya çıkarak tüm dünyaya yayılan ve 75 bini aşkının kişinin ölümüne neden olan koronavirüsün nasıl bulaştığına dair pek çok görüş ortaya atıldı. Hapşırık, öksürük, konuşma ve hatta nefes alma yoluyla bulaşabildiği söylenen virüse karşı ülkeler pek çok önlem aldı. Ülkelerin sokağa çıkma yasağı, evlerinde kalmaları ve kendilerini karantinaya almalarının yanı sıra, el dezenfektanları, kolonya, maske kullanımı gibi önlemler de yer alıyor. 

MASKEYE DOKUNMAYIN

Maskelerle ilgili çarpıcı bir araştırma da Hong Kong'da yapıldı. Honk Kong Üniversitesi'nden Malik Peiris, virüsün maske üzerinde ne kadar yaşadığıyla ilgili çalışması üzerinden uyarılar yaptı. 

Ulaşılması en kolay ve en yaygın kullanılan cerrahi tip bir maskeye temas eden virüsün 4-7 gün arası canlı kalabildiğine işaret eden Peiris, "Bu nedenle maskeye ya da yüzümüze dokunmamak gerekiyor. Önce maskeye ardından gözlerinize dokunduğunuzda virüsü bu şekilde kapmış oluyorsunuz" dedi. 

Peiris, maske, eldiven veya dezenfektan farketmeksizin en önemli koruma yönteminin el yıkama olduğunu da yineledi.

Hong Kong araştırma koronavirüs maske