Maske takmayan Trump tepki gösterdi: Bu zevki tattırmak istemedim

koronavirüs

Fabrika ziyareti sırasında maskesiz görüntülen ABD Başkanı Donald Trump tepkilerle karşılaştı. Basına ise "Arka tarafta maske taktım, ama basına bunu görme zevkini tattırmak istemedim" cevabını verdi.

ABD Başkanı Donald Trump, Perşembe günü ABD'nin Michigan eyaletinde yer alan otomotiv üreticisi Ford'un bir fabrikasını koronavirüs salgını nedeniyle maske önlemi almadan gezdi. Trump, fabrika ziyareti sırasında neden maske takmadığına yönelik soru soran gazeteciye ise, ''Arka tarafta maske taktım, ama basına bunu görme zevkini tattırmak istemedim. Hem gözlüğüm, hem maskem vardı'' diye cevap verdi.

Trump aynı zamanda sık sık test yaptırdığını vurgulayarak, ''Burada gerek yok. Herkese test yapıldı. Bana da test yapıldı. Hatta daha bu sabah yaptırdım. O nedenle burada takmaya gerek yok'' ifadelerini kullandı. 

ABD Başkanı daha önce de maske takmamasına yönelik pek çok eleştiriyle karşı karşıya kalmıştı.

Eyaletin Demokrat Başsavcısı Dana Nessel ise Başkan Trump'ın bu hareketine ateş püskürdü. Nessel, "Başkan huysuz bir çocuk gibi kuralları uymayı reddediyor. Bu bir şaka değil. Binlerce insanın öldüğü Michigan'da yaptığı davranış büyük hayalkırıklığı" dedi.

Donald Trump maske haberler koronavirüs fabrika