'Maske takın' uyarısında bulunduğu için dövülen şoför hayatını kaybetti

'Maske takın' uyarısında bulunduğu için dövülen şoför hayatını kaybetti

Fransa'da geçen pazar, yolcuları maske takmaları için uyaran şoför, saldırıya uğrayarak dövülmüştü. Philippe Monguillot, tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti

5 Temmuz’da saat 19:15 civarında Biarritz adlı yerleşim birimine doğru yol alan otobüse binen dört adamın biletlerini kontrol ederken, zorunlu olduğu için maske takmaları yönünde uyaran Philippe Monguillot saldırıya uğramıştı. Dört kişi gözaltına alınmış, soruşturma başlatılmıştı.

 

Fransa'nın Bayonne kentinde yaşayan 59 yaşındaki Philippe Monguillot’nun ailesi, beyin ölümü gerçekleşen otobüs şoförünün yaşam destek ünitesinden çekilmesini kararlaştırdı. 

 

Fransa Başbakanı Jean Castex, dün akşam, Twitter hesabından ailesinin ve doktorlarının görüşmesi sonucunda kararın alındığını duyurdu. Castex, "Bu olay hepimizi derinden üzdü" derken sorumluların kısa sürede cezalandırılacağını yazdı. 18 yaşındaki kızı Marie Monguillot ise "Huzur içinde gitmesine izin vermeye karar verdik" dedi.

 

Şoförün ailesi, saldırının gerçekleştiği otobüs durağından başlayarak sessiz bir yürüyüş düzenlemiş, Keolis adlı nakliye şirketinde çalışan otobüs şoförü için çarşamba günü, firmanın ofislerinde ve ulaşım ağlarında bir dakikalık saygı duruşu yapılmıştı.

 

 

Fransa maske maske zorunluluğu haberler