Masal gibi 3 gün, Venedik'te sanat şöleni

ELİF ÖZKUL / HABER GLOBAL
İtalya venedik Kültür Sanat haberleri Yaşam Haberleri
Masal gibi 3 gün, Venedik'te sanat şöleni

İtalya'nın Venedik şehri 81. kez sanatseverleri ağırlıyor. Masalsı kentin 'Lido Adası'nda başlayan Venedik Film Festivali'nde bu yıl Türk yapımı 3 film de gösterime girdi. Angelina Jolie ve Haluk Bilginer’i buluşturan 'Maria Filmi' ise sanatseverler tarafından 8 dakika boyunca alkışlandı.

Bu yıl seksen birincisi düzenlenen Venedik Film Festivali; 'Venedik’in Lido Adası'nda nefes kesmeye devam ediyor. 7 Eylül tarihinde son bulacak festival kelimenin tam anlamıyla sanat şölenine dönüşürken, festivalde 3 Türk yapımı da gösterime girdi. Venedik Film Festivali; hem yeni filmlerin tanıtımı hem de Oscar yarışının başlangıcı olarak görülmesi açısından sinema dünyasının en prestijli etkinliklerinden kabul ediliyor. Geçen yıl Hollywood grevleri nedeni ile katılımın az olduğu festival, bu yıl sanatseverlerin akınına uğradı.

Masal gibi 3 gün, Venedik'te sanat şöleni - Resim : 1
Stella Maxwell, güzelliği ile herkesi büyüledi.

AYAKTA ALKIŞLANDI

Festivale; Tim Burton’ın yönettiği “Beetlejuice Beetlejuice” (Beterböcek-Beterböcek) filmiyle start verildi. Tam otuz altı yıl sonra gelen 'Beter Böcek' filminin devamı olarak çekilen eser, eleştirmenlerden tam not alırken; film dört dakika boyunca ayakta alkışlandı. Film, 6 Eylül’de hem Türkiye’de hem de ABD’de gösterime girecek.

YENİDEN JOKER 

Bu yıl ki festivalde ikinci kez "Joker" filmi heyecanı da yaşanıyor. 76. Venedik Film Festivali’nde Altın Aslan’ı kazanan 2019 yılı yapımı Joker’in devam filmi olan "Joker: İki Delilik", bu yıl da, en merak edilen yapımlar arasında listeye ilk sıralardan girmiş durumda. Başrollerini Joaquin Phoenix ve Lady Gaga'nın paylaştığı devam filminden beklenti bir hayli yüksek. Venedik'te diğer merak edilen yapım ise başrolünde Daniel Craig'in yer aldığı, Queer olarak dikkat çekiyor. Öte yandan başrolünde Brad Pitt ile George Clooney’nin yer aldığı ‘Wolfs’ filminin prömiyeri de göz kamaştırdı. İki büyük yıldızın kırmızı halıda eğlenceli tavırları ise görülmeye değerdi.

Masal gibi 3 gün, Venedik'te sanat şöleni - Resim : 2
Pitt ve Clooney, bu yılda tarzlarıyla konuşulan aktörler arasındaydı.  

D‌EVLEŞEN YAPIM 

Festivalde, Angelina Jolie ve Haluk Bilginer’i buluşturan 'Maria' filmi de merak edilen yapımlar  arasındaydı. Öyle ki, Venedik’te gösterimi gerçekleşen ve 8 dakika boyunca ayakta alkışlanan filme gelen övgüler görülmeye değerdi. Angelina Jolie de gelen bu övgüler ve alkışlar karşısında gözyaşlarını tutamadı. Festivalde gözlerimiz en başarılı aktörlerimizden olan Haluk Bilginer’i aradı ancak Bilginer’in tiyatro oyunundan dolayı büyük buluşmaya katılamadığını öğrenmemiz bizleri de üzdü.  

Masal gibi 3 gün, Venedik'te sanat şöleni - Resim : 3
7 Eulül'e kadar sürecek festivalde onlarca ünlü isim sanatseverlerle buluşacak. 

T‌ÜRK ESİNTİSİ 

Bu yılki festivalde aynı zamanda Türk yapımı üç film de gösterime girdi. Festivalin ana yarışma dışındaki önemli kategorilerinden olan “Ufuklar” da (Orizzonti) yönetmenliğini Murat Fıratoğlu’nun üstlendiği “Hemme’nin Öldüğü Günlerden Biri” isimli film Venedik’te gösterilecek. Yönetmenliğini Türker Süer’in yaptığı “Gecenin Kıyısı” filmi de festivalin “Ufuklar Ekstra” (Orizzonti Extra) kategorisinde sinemaseverlerle buluşacak. Festivalin “Ufuklar Kısa Film” kategorisinde ise Cansu Baydar’ın yönettiği “Neredeyse Kesinlikle Yanlış” filmi de perdede yer alacak. 

T‌ürk yapımların yanı sıra festivalde tek Türk markası olarak boy gösteren bir mücevher markası da gözleri kamaştırdı. Birçok yabancı ünlü ismin Türk tasarımı mücevherlerle boy göstermesi, dikkatlerden kaçmadı.  

[email protected]

Kaynak: Web Özel