Maldivler'den turizm atağı: Önce nüfusun tamamı, sonra turistler aşılanacak

Maldivler
Maldivler'den turizm atağı: Önce nüfusun tamamı, sonra turistler aşılanacak

Turistlerin gözbebeği Hint Okyanusu adası ülke Maldivler, salgın döneminde turizmde kan kaybetti. Ancak turizmi yeniden canlandırmak için atağa geçerek ilginç bir adım attılar. Ülkede 530 binlik nüfus aşılandıktan sonra turistlere aşı sunulacak

Maldivler salgın dönemindeki turizm başarı öyküsünü yeni bir seviyeye taşıyor: Hint Okyanusu adası ülkesi turistlere koronavirüs aşısı sunmaya başlayacaklarını açıkladı .

CNBC'nin haberine göre, plan hemen başlamayacaj. Aşıların 530 binlik nüfusunun tamamı aşılandıktan sonra turistlere sunulacağı ifade edildi. 

New York Times'ın ülkelerin aşı istatistiklerine göre, 20 Nisan itibarıyla ülke nüfusunun yüzde 6,8'i tamamen aşılanmış, bunun da Maldivler'de toplam 313 bin 363 doz, diğer bir deyişle 100 kişide 61 doz uygulandığını ifade ediyor. 

Turizm Bakanı Dr. Abdulla Mausoom'un "3V turizm" planının bir parçası olduğu belirtilen aşı planının açılımı ise; ziyaret, aşılama ve tatil... Mausoom, turistlerin iki doz aşı yaptırabileceklerini, ancak turistlere hangi aşının yapılacağını, aşının bedelini kendilerinin ödeyip ödemeyecekleri konusunda bilgi vermedi. 

Maldivler'de koronavirüs salgının başından bu yana toplam 70 can kaybı görülürken, 26 binden fazla koronavirüs vakası bildirildi. Salgının başlarında sınırlarını kapatan ada ülkesinde  Temmuz ayında, kapılar turistlere negatif testi zorunluluğu olmaksızın yeniden açıldı. Eylül ayında ise, negatif test sonucu zorunluluğu getirildi, ancak turistlere karantina uygulaması şart koşulmadı. 

2020 YILINDA TURİST SAYISI CİDDİ DERECEDE AZALDI

Maldivler 2019 yılında 1,7 milyon uluslararası turisti ağırlaken, 2020 yılında bu rakam önemli ölçüde azaldı. Turizm Bakanlığı verilerine göre, 2020 yılının Aralık ayında bu sayı 500 bin olarak kaydedildi. 

Maldivler, turizme hızlı bir başlangıç ​​yapmak için çeşitli önlemler almayı tartışan veya uygulayan tek ülke değil. Mart ayında da Seyşeller, karantina veya aşı gerekmeksizin turistlere sınırları açacağını duyurdu. Yine geçtiğimiz ay Tayland da seyahat edenlerin yatlarında karantinada kalmasına izin vereceğini duyurdu. 19 Nisan'da Yeni Zelanda ve Avustralya, iki ülke arasında karantina olmaksızın seyahat imkanı sağlayan seyahat planı oluşturdu. 

 

Kaynak: Haber Global TV

Maldivler turizm