Macron: NATO beyin ölümü yaşıyor!

Macron: NATO beyin ölümü yaşıyor!

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron The Ekonomist dergisine verdiği röportajda, "NATO beyin ölümü yaşıyor" dedi.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, The Ekonomist dergisine verdiği röportajda NATO hakkında sert açıklamalarda bulunarak, "Şu an yaşadığımız NATO'nun beyin ölümüdür" ifadelerini kullandı. NATO ülkeleri arasında koordinasyon bulunmadığını söyleyen Macron, ABD Başkanı Donald Trump'ın ABD askerlerini Kuzey Suriye'den çekme kararına ilişkin, "ABD'nin bize sırtını döndüğünü gösteriyor" dedi.

ABD'nin Avrupa projesine sırtını döndüğünü söyleyen Macron, "Uyanma zamanı" ifadelerini kullandı. NATO müttefiklerini savunmak için artık ABD'ye güvenemeyecekleri konusunda uyarıda bulunan Macron, "ABD ve NATO müttefikleriyle stratejik karar alma mekanizmasında bir koordinasyon yok" dedi.

Macron: NATO beyin ölümü yaşıyor! - Resim : 1

SOSYAL MEDYADAN KAHKAHA İKONLARI KULLANDI 

Fransa Cumhurbaşkanı Macron’un bu ifadeleri tüm dünya gündemine bomba gibi düşerken bu açıklamaya en dikkat çeken tepkiyi yine Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova verdi. Hemen hemen her fırsatta ABD ve NATO’yu hedef alan Zaharova bu kez NATO’yu Macron’un sözleriyle vurarak alaycı ifadeler kullandı. Sosyal medya hesabından Macron’un sözlerine karşılık bir mesaj paylaşan Zaharova, “Nato'nun şu anki durumunun doğru bir açıklaması. Doğru sözler ve konunun aslını anlamışlar” dedi.

Zaharova bu mesajında ise sosyal medya dilinde alaycı bir ifade olan kahkaha ifadesi ikonlarını kullandı.

Fransa Emmanuel Macron NATO beyin ölümü