Macron 'hatadan ötürü' özür diledi!

Macron 'hatadan ötürü' özür diledi!

Cumartesi günü Fransa'nın Arnavutluk karşısında 4-1 galibiyetiyle tamamlanan maçta, yanlışlıkla Andorra Milli Marşı çalınmış, ardından da Ermenistan halkından özür dilenmişti. Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, tüm bunlar için özür diledi

Cumartesi akşamı Fransa ile Arnavutluk arasında oynanan 2020 Avrupa Şampiyonası eleme maçı öncesinde Arnavutluk milli marşı yerine Andorra milli marşı çalınmış, hatanın anlaşılması üzerine Arnavut oyunculardan özür dilemek isteyen anonsçu, onun yerine Ermenistan halkından özür dilemişti. 

Maç sonrasında Fransız futbolcu Antoine Griezmann'ın yanı sıra Fransa milli takım direktörü Didier Deschamps ve Fransız Futbol Federasyonu Başkanı Noel Le Graet de yapılan yanlışın bağışlanmasını istemişti.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Arnavutluk Başbakanı Edi Rama'ya üzüntüsünü dile getirdi.

Arnavutluk Başbakanı Edi Rama, Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda Macron'un kendisine "skandal hata" için özür dilediğini açıkladı. Macron'un yapılanı "kabul edilemez bir hata" şeklinden nitelendirdiğini söyleyen Rama, özrünü yayımlaması için Fransız cumhurbaşkanının kendisinden talepte bulunduğunu belirtti.

Fransız Cumhurbaşkanlığı da basın açıklaması yaparak Macron'un Edi Rama'dan özür dilediğini doğruladı.

Emmanuel Macron Fransa Arnavutluk Edi Rama