Lüks yolcu gemisi Grönland'da karaya oturdu

Danimarka Dünya haberleri
Lüks yolcu gemisi Grönland'da karaya oturdu

Grönland'ın başkenti Nuuk'un yaklaşık 1.400 km kuzeydoğusunda karaya oturan, 206 yolcusu bulunan Ocean Explorer'a Cuma'dan önce ulaşmak mümkün görünmüyor. 

Danimarka ordusunun Ortak Arktik Komutanlığı (JAC) 206 kişiyi taşıyan lüks bir yolcu gemisinin Grönland'ın uzak doğusunda karaya oturduğunu ve en yakın yardımın deniz yoluyla günlerce uzakta olduğunu açıkladı.

JAC'tan yapılan açıklamada, Ocean Explorer'ın Pazartesi günü Grönland'ın başkenti Nuuk'un yaklaşık 1.400 km kuzeydoğusundaki bir milli parkta yer alan Alpefjord'da karaya oturduğu belirtildi.

JAC, herhangi bir yaralanma raporunun olmadığını belirtilen açıklamada, "Milli parkta sorun yaşayan bir yolcu gemisi elbette endişe vericidir. En yakın yardım çok uzakta... Birimlerimiz çok uzakta ve hava çok elverişsiz olabilir. Ancak, bu özel durumda, insan yaşamına ya da çevreye yönelik herhangi bir acil tehlike görmüyoruz, bu da güven verici" denildi. 

EN ERKEN CUMA ULAŞILABİLİR

Avustralyalı kruvaziyer operatörü Aurora Expeditions'ın bir yetkilisi e-postayla yaptığı açıklamada gemideki herkesin güvende ve iyi olduğunu kaydetti.

JAC, olay sırasında en yakın biriminin yaklaşık 1.200 deniz mili uzaklıkta bir denetim gemisi olduğunu, yani karaya oturan gemiye en erken yerel saatle Cuma sabahı ulaşabileceğini bildirdi. 

Kuzey Kutbu Komutanlığı, Ocean Explorer'a daha yakın olan bir yolcu gemisinden, durumun değişmesi halinde yardımcı olabilmesi için bölgede kalmasının istediğini de açıkladı. 

2021 yılında tamamlanan Ocean Explorer, 134 yolcuya kadar ağırlayabiliyor ve Aurora Expeditions'ın web sitesinde belirtildiği üzere "gezegendeki en vahşi ve uzak yerlerden bazılarına" geziler sunuyor.

Kaynak: Ajans Bizim

Grönland Lüks yolcu gemisi Danimarka